To je to što me zanima!

Vlada i sindikati i dalje bez dogovora, nastavak u srijedu

Vlada želi smanjenjem koeficijenta na minuli rad u šest mjeseci uštediti 500 milijuna kuna, te zamrznuti božićnice i regrese. Sindikati nemaju jedinstveni stav
Vidi originalni članak

Ni nakon drugog kruga pregovora nema dogovora sindikata s Vladom o njezinim prijedlozima smanjivanja prava iz Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe. 

Vlada je predložila vremenski ograničenu primjenu smanjenja dodatka za radni staž sa 0,5 na 0,3 posto po godini staža od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine, čime bi država uštedjela 500 milijuna kuna. Uz to, Vlada ostaje pri tome da se isplata božićnice i regresa zamrzne, kao i da se smanji iznos domaće dnevnice sa 170 na 150 kuna. 

Sindikati oko predloženih mjera još nemaju jedinstveni stav. Pregovori se nastavljaju u srijedu, javlja HRT.

Prošle srijede je u Banskim dvorima bio prvi krug pregovara. Tada je potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica rekao da je Vlada predložila pet točaka izmjena kolektivnog ugovora.

Predsjednik Nezavisni sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je da od Vlade nisu čuli dovoljno argumenata da bi shvatili smisao i pravednost odricanja koje se od njih traži. Ni jedan, ni drugi nisu željeli otkriti pet Vladinih prijedloga, jer, kako rekoše, dosadašnje iskustvo pregovora preko medija im nije bilo pozitivno.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • titulus 03.07.2012.

    Je.... vas božićnica i regres, te jubilarna.....tko to još dobiva, osim vas na državnim jaslama

  • renataz 03.07.2012.

    Mislim da bi se svi državni službenici, a ne samo oni složili na rezanje po neznam koji put ali pod određenim uvjetima. Neka sebi skinu plaće za 20%, nemogu primati nikakve naknade osim plaće,tj. u nadzornim i inim odborima rade volontirajući, neka plaćaju prehranu po poštenim cijenama, a ne kao i studenti, i tako još mnogo toga. Pokažite svojim primjerom, jer mi svojim stalno pokazujemo. Uostalom taj isti regres i božićnica te jubilarna su dogovorene prije nekog vremena da se neće dirati ali nam plaća neće rasti tj, nam je skinuta.

  • user_98919 02.07.2012.

    Umanjite vladi i njihovim savjetnicima, saborskim zastupnicima,predsjedniku i njegovim savjetnicima plaće za 5000kn i za 4 godine ušteda preko 50000000kn! ONDA ĆEMO VAM VJEROVATI!

Komentiraj...
Vidi sve komentare