To je to što me zanima!

"Vlada ima nizak rejting zbog loše komunikacije s javnošću"

Ministar gospodarstva smatra da Plan 21 treba revidirati. Istaknuo je da je problem što nisu iznosili detalje onog s čime su se suočavali. To je jedan od većih problema
Vidi originalni članak

Plan 21 mora biti revidiran zbog stanja u proračunu, borbe s deficitom i naloga Europske unije. Mislim da smo vrlo loše komunicirali s javnošću oko toga i ekonomskog oporavka u zadnje dvije godine. Nismo iznosili detalje o tome s čime smo se sve suočavali. Komunikacija je jedan od većih problema i uzroka lošeg rejtinga Vlade, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u emisiji Veto na Jabuci TV.

Komentirajući nizak rejting HNS-a, Vrdoljak je rekao kako taj problem isključivo proizlazi iz HNS-ovog sudjelovanja u Vladi.

- Problem HNS-a proizlazi iz sudjelovanja u Vladi. Ljudi se daju radu u Vladi i ministarstvima, ne posvećuju se radu s glasačima, i to se osjeća. Sadašnjih 4 posto moramo podići na 6, 7 posto i to je posao koji moramo obaviti u sljedećih godinu i pol. Imamo i spavače u stranci koji osnivaju udrugu i stranku iz osvetničkih razloga - rekao je Vrdoljak govoreći o Čačićevom ljudima.  

'Čačićevci neće utjecati na rezultat na euroizborima'

Smatra da to neće utjecati na rezultat Joze Radoša na listi SDP-a i HNS-a na euroizborima.

-Jozo Radoš će biti eurozastupnik, a očekujemo isti ili veći broj glasova. Naravno, očekujemo da neće biti gubitaka glasova ni u sjevernoj Hrvatskoj. Ali moramo se posvetiti i Osijeku i Slavoniji ili Rijeci, u kojima smo na zadnjim izborima osvojili ozbiljan broj zastupnika i načelnika. Tako bi se HNS postavio na četiri noge - Sjever, Slavonija, Rijeka i Zagreb - dodao je Vrdoljak.

Nije želio otkriti planira li se nakon idućih parlamentarnih izbora kandidirati za predsjednika HNS-a.

Imam puno bitnijeg posla u Vladi, a na nama je da HNS uskoro ima izbor između trojice ozbiljnih kandidata. Jesam li ja jedan od njih, vrijeme će pokazati - kazao je.

'Imat ćemo barem dvije ponude za Plomin'

Vrdoljak vjeruje da će do 30. travnja za Plomin dobiti bar dvije obvezujuće ponude,a jedna bi sigurno trebala doći od japanskog Marubenija.

- Dobio sam uvjerenje da će i Samsung s partnerom Edingtomom predati ponudu za Plomin. Tako ćemo imati bar dvije ponude za Plomin što za nas znači novi energetski izvor kojim možemo smanjiti ovisnost o uvozu. A to moramo - otkrio je ministar gospodarstva.

Vrdoljak je ustvrdio da Hrvatska dugoročno zbog eksploatacije plina i nafte više neće imati pitanje deficita već pitanje razvoja.

- Neke stvari ne radimo da bismo se time hvalili, jer se moraju raditi dugoročno. Benefit od dolaska stranih kompanija se neće pokazati do kraja ovog mandata, ali će Hrvatska do 2020. imati posve drugu ekonomsku i energetsku poziciju.



Idi na 24sata

Komentari 75

  • PetraŠtimac 20.04.2014.

    Jel se to netko tješi ovdje????

  • lalala 17.04.2014.

    Priznaju samo ono što je nemoguće sakriti , tone i tone loših odluka i promašaja , afera i nekompetentnosti su sakrili iza "loše" komunikacije . Ne brinite , sve je sakriveno kao slon iza tratinčice .

  • SAINT 17.04.2014.

    Nesposoban do boli plus Juda , izda Čačića, a ovaj ga postavio na to mjesto. Zamislite koliko taj voli Hrvatsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare