To je to što me zanima!

Vlada je bacila milijune eura na aplikacije koje ne rade, ili nešto drugo s njima ne 'štima'...

CijepiSe, korona.hr, Hrvojka, HNB-ova računalica, CEZIH, Bijeli trgovci...samo su neke od aplikacija koje su punile novinske stupce zbog različitih problema, s nekima smo se i dobro nasmijali. Više nije smiješno.
Vidi originalni članak

"Upozoren - spašen", stoji u vijesti koju je Ravnateljstvo Civilne zaštite u lipnju objavilo o novom Sustavu za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK). Predstavili su nam bili, a onda i na mobitele poslali testnu poruku kojom će svi građani, uključujući i strance, biti upozoreni na velike opasnosti. U srijedu, nakon oluje, prvi je čovjek Civilne zaštite Damir Trut prvo nemušto objasnio kako poruku upozorenja nisu poslali "jer je bilo narančasto", da bismo jučer čuli kako sustav uopće još nije ni spreman za upotrebu. Testirali su ga 3. lipnja, i da je jučer bio spreman, možda bi neki od četiriju života bili spašeni, a deseci ozlijeđenih čitavi. Sustav uzbunjivanja, kojeg smo platili 1,26 milijuna eura, postao je "sustav zbunjivanja". Koštao je 8,36 milijuna eura, od kojih je EU platila 7,1 milijuna.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 12

  • Jelena_B. 24.07.2023.

    Mene zanima, ako već SRUUK ne funkconira, zašto se nisu oglasile sirene za opću opasnost, da se ljudi maknu s ulice u neka skloništa? Ili naši vladajući smatraju da oluja, koja je ugasila 4 živaota nije opasnost?

  • jAkir 22.07.2023.

    ahh jake li vijesti

  • ivan lantran 21.07.2023.

    Vlada nije bacila taj novac nego su podijelili za projekat..napraviš nešto što ne funkcionira zamažeš oči narodu i to je to cista logika..Kao kod mene u firmi gazda instalirao stroj koji nikad ne radi a masno platio firmu za instaliranje i svi zajedno podjelili lovu tako i ovo..itd

Komentiraj...
Vidi sve komentare