To je to što me zanima!

Vlada je poslala arbitražni sporazum u saborske klupe

Sporazum o arbitraži sa Slovenijom premijerka Jadranka Kosor će najvjerojatnije potpisati u srijedu, 4. studenoga, u Bruxellesu ili Helsinkiju
Vidi originalni članak

U Sabor je Vlada s telefonske sjednice poslala Nacrt arbitražnog sporazuma koji bi trebao riješiti hrvatsko-slovenski spor. U Nacrtu je sporna točka 3B kojom bi Slovenija trebala dobiti izlaz na otvoreno more. Smatra se da je to samo jedan od slovenskih ultimatuma, koji bi Hrvatska trebala ispuniti da uđe u EU, javlja HRT. Sporazum o arbitraži sa Slovenijom premijerka će najvjerojatnije potpisati u srijedu, 4. studenoga, u Bruxellesu ili Helsinkiju. Sabor bi trebao donijeti odluku kojom će Vladu ovlastiti za potpisivanje sporazuma. Vladimir Šeks u četvrtak je izjavio kako će za tu odluku biti potrebna tek obična većina. Arbitražni sporazum vjerojatno će se u Saboru raspraviti u ponedjeljak, najavio je predsjednik Sabora Luka Bebić.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ice01 30.10.2009.

    bili joso, sve od navedenog stoji ali je problem sto mi od tih integracija nemamo NISTA. najlosije od svega je ta legalizacija kriminala. da mi netko kaze odlezi 2-3 godine i poslje uzmi 5-10 milja eura odmah bi pristao. tko ne bi? i to je legalno!

  • Bili Joso 30.10.2009.

    Hrvatskom društvu fali konstruktivan dijalog, adekvatna tolerancija, politička edukacija, konkretnost, odlučnost, humanost, vizija i dugoročna strategija. To što će Slovenija dobiti \" morsku jarugu\" i kontakt s otvorenim morem ne treba zamarati hrvatsku javnost, jer Hrvatska takoreći ne gubi ništa, a puno će dobiti na globalnom planu od SAD, EU i Slovenije. Puno toga je već i dobila, ali to mnogi još nisu prepoznali. Sjetite se Hrvatske danas i Hrvatske prije 20 godina. Mislim na globalne procese, integraciju u EU, NATO, kao i na demokratsko i pravno oblikovanje hrvatskog društva.

  • zlaco 30.10.2009.

    prodane duše !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare