To je to što me zanima!

'Vlada je preuzela odgovornost, a Ante Ramljak ima iskustvo'

Mi smo se našli u situaciji kakvu Hrvatska u gospodarskom i financijskom smislu do sada nije imala, niti je slutila, rekao je premijer Andrej Plenković
Vidi originalni članak

Želim reći da je Vlada Republike Hrvatske nakon što je Hrvatski sabor izglasao zakon o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, čvrsto preuzela i vodstvo procesa i političku odgovornost za njegov uspjeh, rekao je premijer Andrej Plenković u ponedjeljak za RTL. 

- Mi smo se našli u situaciji kakvu Hrvatska u gospodarskom i financijskom smislu do sada nije imala, niti je slutila, niti je mogla računati da bi nam ovakva prijetnja u smislu određenih gospodarskih i financijskih poteškoća mogla biti na dnevnom redu. Našli smo jedini ispravni pravni put donošenjem zakona u skladu s Ustavom, u skladu s praksom drugih zemalja i imenovali smo danas izvanrednog povjerenika, gospodina Ramljaka. Riječ je o čovjeku koji ima izvanredno iskustvo kao investicijski bankar i kao savjetnik - rekao je Plenković. 

Dukat nastavlja isporuku Konzumu

Dukat nastavlja isporučivati cjelokupni asortiman u trgovine Konzuma i redovno otkupljivati mlijeko od kooperanata, doznaje se u ponedjeljak iz Dukata.

Normalizacija poslovnih odnosa s Konzumom rezultat je uspostavljenog dijaloga i povjerenja između dobavljača i vladinog povjerenika Ante Ramljaka koji se tijekom dana sastao s dobavljačima i bankama, kažu u Dukatu.

"Vjerujem kako je Vlada novim zakonskim okvirom omogućila stabilizaciju hrvatskog gospodarskog sustava u kojem će banke osigurati priljev novih financijskih sredstava, dok će mjeničnu izloženost dobavljača prema bankama tretirati kao dug sustava Agrokora", rekao je u ponedjeljak za Hinu direktor Dukata Alen Fontana.

Dukat će i nadalje otkupljivati svo svježe mlijeko svojih kooperanata te preuzeto mlijeko redovno plaćati u ugovorenim rokovima kako je to bilo i do sada, kaže Fontana.

''Poteškoće u Agrokoru su prijetile stabilnosti gospodarstva'

Na pitanje da li je kriza oko Agrokora bomba koja samo što nije eksplodirala, ministrica Martina Dalić je u Dnevniku Nove TV rekla kako misli da je to spriječeno.
- Financijske poteškoće u Agrokoru prijetile su, i jesu jedna bitna prijetnja stabilnosti hrvatskog gospodarstva i zbog toga smo vrlo odlučno i vrlo brzo pripremili Zakon o izvanrednoj upravi u sistemski važnim poduzećima. Taj je zakon stupio na snagu, on je aktiviran i pokazuje se da je djelotvoran instrument, s obzirom da danas imamo u Agrokoru imenovanog izvanrednog povjerenika, računi Agrokora su deblokirani, danas je održan niz sastanaka i trenutno se u Agrokoru održavaju sastanci koji će rezultirati stabiliziranjem financijskog poslovanja same kompanije, a time i stabiliziranjem svih opasnosti koje su prijetile hrvatskom gospodarstvu - rekla je Dalić. 

Idi na 24sata

Komentari 199

  • GENESIS_2 11.04.2017.

    prioritet vlade je dokrajčiti hrvatsku jednom za svagda,nikome još nije uspjelo ali kako se čini hdz-u hoće.

  • 11.04.2017.

    Pitajte se zakaj su najvece lopine u hrvatskoj, pa zato jer narod to.dopusti, nepostoji tolko glup i smijesan narod kao u hrvatskoj

  • Lina39 11.04.2017.

    Vlada preuzela odgovornost jer zna da neće plaćati iz svoga džepa a narod ili kako Franjo reče "stoka sitnog zuba "se i tako ništa i ne pita !

Komentiraj...
Vidi sve komentare