To je to što me zanima!

'Vlada je udvostručila dugove u zdravstvu. To je katastrofalno'

Stanje je neodrživo. Ministar ni ne zna koliko iznosi dug u zdravstvu jer se bavi privatnim poslovima i prepucavanjima s ravnateljima tko je gdje bio '91. godine, kaže Grbin
Vidi originalni članak

SDP-ovi saborski zastupnici Peđa Grbin i Siniša Varga, koji je bio ministar zdravlja u vladi Zorana Milanovića, upozorili su u petak na konferenciji za novinare na prevelike dugove u zdravstvu. Poručili su kako je SDP, dok je bio na vlasti, taj dug smanjio, kao i liste čekanja, dok su se sada ti segmenti u samo godinu dana udvostručili.

Ukupni dug u zdravstvu, poručuju, narastao je na više od osam milijardi kuna. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- U samo godinu dana dug u zdravstvu vratio se na razinu na kojoj je bio krajem 2011. kada je SDP od HDZ-a preuzeo vlast - poručio je Varga dodavši kako je to posljedica ukidanja Zakona o sanaciji bolnica, nestručnog djelovanja bivšeg ministra Darija Nakića, ali i toga što se aktualni ministar Milan Kujundžić, uz svoj ministarski posao, bavi i drugim poslovima na Medicinskom i Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, u KBC- u Dubrava, a navodno i u svojoj privatnoj klinici na čijim se stranicima na internetu i dalje reklamira. 

- Čuli smo premijera Plenkovića u slučaju Agrokor koji poručuje da je za takvo stanje u toj kompaniji kriv vlasnik. Kad govorimo o rezultatima i gubicima u zdravstvu, onda tu možemo analogno reći da se radi o gubicima koji su u direktnoj odgovornosti vlasnika, a to znači države, premijera Plenkovića i ministra Kujundžića, a isto tako i Uprave koju su naslijedili od prethodne HDZ- Most vlade i tadašnjeg ministra Darija Nakića - poručuje Varga. 

Kako su istaknuli Varga i Grbin, na kraju 2011. godine, kada je SDP preuzeo vlast, dug je iznosio 7,4 milijarde kuna, a od toga su dospjele obveze bile u iznosu 5,4 milijardi kuna, a to su do kraja mandata još i smanjili. Krajem 2014. dospjele obveze smanjene su na 2,8 milijardi kuna, a krajem 2015. kada SDP napušta vlast iznosile su 2,5 milijardi kuna, a danas dospjele obveze iznose gotovo pet milijardi kuna, ističu SDP- ovci.

Od predsjednika Vlade i ministra Kujundžića SDP stoga zahtjeva hitne mjere kako se taj dug ne bi povećavao, ali i hitnu sjednicu Odbora za zdravstvo. 

- Ono što se u četiri godina smanjivalo, u samo godinu dana vlasti Mosta i HDZ-a vratilo se u situaciju u kakvoj smo bili krajem 2011. godine. Ovo je izuzetno opasna situacija, a da ne kažem i katastrofalna. Ovdje dolazi u pitanje osiguranje dostupnih i cijenovno povoljnih zdravstvenih usluga. Takvo stanje je neodrživo. Ministar ni ne zna koliko iznosi dug u zdravstvu jer se bavi privatnim poslovima i prepucavanjima s ravnateljima tko je gdje bio '91. godine - poručio je Grbin.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Budni 20.03.2017.

    Prošao je zimski san i Peđa se probudio iz njega! Pa služio da više nisu na vlasti i onda na vladu, jer ona je kriva !

  • zemuncevic 19.03.2017.

    Katastrofa za Hrvatsku ste vas trojica i ostala udbasko-cetnicka bratija sdp-a !!!!!

  • najiram 10 19.03.2017.

    još jedan kostur osušenog partizana iz ormara ...padati će dugo dugo ...partija je vješto zamaskirala kosture po ormarima...a sve na temelju povjesne istine da partiji više koristimo mrtvi nego živi dokaz tome je ovo....kako se uopšte usuđujete govoriti...poslije svega što ste ćinili... 3 700 000 mućili po logorima..od toga umrlo 50% 570 000 hladnokrvno likvidirali 2600 židova ubili radi ćiste pljačke...izviješče rankovića CKPJ u beogradu uz ogroman pljesak podržali ste te zloćine...670 000 žena djece iz zbijega pred frontom ubili na najokrutniji naćin...žive ih zazidali u rudnike...umirali tjednima...500 000 ratnih zarobljenika likvidirali na najokrutniji naćin bez suda znaći nevine ljude...među kojima i dobre partizane koji nisu htjeli pljačkati i ubijati...u redovima ostali vam samo ubojice i zloćinci.. zašto ste to ćinili tko vam je naredil...zašto...?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare