To je to što me zanima!

Čačić: Eksperiment nije uspio. Karamarkov potez je očekivan

Potez Tomislava Karamarka je bio previdiv i očekivan. To je pitanje odgovornosti koju predsjednik jedne od dviju najvećih stranaka u Hrvatskoj mora pokazati, kaže Čačić
Vidi originalni članak

Potez Tomislava Karamarka je bio previdiv i očekivan. To je pitanje odgovornosti koju predsjednik jedne od dviju najvećih stranaka u Hrvatskoj mora pokazati, komentirao je u središnjem Dnevniku HRT-a predsjednik Narodne stranke - Reformista Radimir Čačić izjavu  predsjednika HDZ-a da bi bilo najbolje da on premijer, Petrov odu iz Vlade.

-  Karamarko je pokazao odgovornost u odnosu na interese države. Nikad ne treba osobni interes stavljati ispred interesa države - kazao je Čačić.

Kazao je da se u utorak sastao s Karamarkom koji je želio čuti stav Reformista.

-  Jasne činjenice su da ova Vlada ne funkcionira i da je to dramatično štetno za hrvatske građane. Imamo najpovoljnije uvjete za gospodarski rast, da ono što stvarno možemo, a to je europski novac, ne koristimo, zatim refinanciranje, eurolibor je nula, nama kao velikom dužniku, Vlada ne može koristiti jer joj financijari ne vjeruju. Sve to skupa pokazuje koliko je politika važne i loša u Hrvatskoj. Stoga najodgovornije osobe za to moraju snositi odgovornost. Najodgovornije osobe za to su Karamarko i Petrov - smatra Čačić.

Istaknuo je kako novi mandatar mora biti nominiran od najjače stranke koja Vladu čini jer je to u prirodi stvari. Dodao je da ima vrlo dobro mišljenje o Oreškoviću, kao čovjeku i menadžeru, ali ističe daeksperiment ne funkcionira.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • Caffe-bar Gemini 09.06.2016.

    Eksperiment sa Oreškovićem i dva potpedsjednika ne funkcionira zbog dva potpedsjednika. Kada bi se njih dvoje makli sve bi profunkcioniralo. Stranke bi politiku vlade vodilo kroz granske politike ministarstava u kojima stranke imaju svoje ljude. Odabir ministara stranke su vršile temeljem općeg programa u kojima su određeni ciljevi. Kontrolni mehanizam vlade stranke imaju u Saboru. Premijer treba samo povezivati rad među ministarstvima i određivati prioritete provedbe pojedinih reformi, kako bi sinergijski utjecaj ostvarenih pojedinih politika ubrzao ostvarenje globalnog cilja reformi, a to je povećanje zaposlenosti, sigurnosti i standarda građana. Ako svaki ministar vodi neku zasebnu politiku onda premijer nije ni potreban. To smo imali u prošloj SDPovoj vladi, gdje su se vodile nepovezane politike pojedinih ministarstava, a ulogu zaštitnika pojedinih ministara vršio Premijer i to mu je bila jedina zadaća. Nije bilo politike vezane uz prioritete, već su se one provodile brzinom koja je ovisila o stručnosti i uspješnosti pojedinog ministra, tako da su pojedine politike koje trebaju biti nadogradnja baznih politika završene prve, te su time postale dodatni uteg u realizaciji cilja svih politika. Zbog toga su se te reforme sporo ili nikako ostvarivale i u takvom sustavu premijer nije ni bitan.

  • Lokrajc 09.06.2016.

    Čaćić i Lovrinović su već presloženi u većinu

  • zahira45 09.06.2016.

    Možeš li niže Čačiću??! Nema novog HDZ-e premijera, izbore hoćemo! Čujete li vi nas uopće ili da povisimo glas i još ponešto??

Komentiraj...
Vidi sve komentare