To je to što me zanima!

"Vlada neće biti temeljena na koaliciji već na planu reformi"

Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni sa kim, do zadnjeg trena tražili smo tripartitnu vladu koja nažalost nije prihvaćena, objavio je Petrov na Facebooku
Vidi originalni članak

Božo Petrov, predsjednik Mosta nezavisnih lista, u utorak je na Facebooku poručio da Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni sa kim te da su do zadnjeg trena tražili tripartitnu vladu koja nije prihvaćena.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Prije nedavnih parlamentarnih izbora i u vrijeme potpisivanja izjave, svi su očekivali da će novi hrvatski premijer postati Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko

Prijedlog MOST nezavisnih lista bio je da se inzistira na najstručnijim osobama, pa i onim nestranačkim te smo izborom Tihomir Oreškovića kao vrhunskog stručnjaka u tome uspjeli.

Kod skorog sastavljanja Vlada Republike Hrvatske naš je uvjet da ona bude reformska i pritom se potpiše Sporazum o reformskoj suradnji koji naprosto nije stranačka borba za fotelje. Osnovni cilj sporazuma je u njega unijeti reforme i promjene koje nastojimo provesti kao i prolazna vremena i obvezu evaluacije provedenog. To je također nešto o čemu smo govorili kao o uvjetu postizborne suradnje još u kampanji.

Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni sa kim, do zadnjeg tren tražili smo tripartitnu vladu koja nažalost nije prihvaćena niti prepoznata kao najbolje rješenje za Hrvatsku. Vladu, i to reformsku, sada sastavlja nestranački mandatar Tihomir Orešković, a ona neće biti temeljena na koaliciji Domoljubna koalicija i Mosta nezavisnih lista, već će njen temelj biti reformski plan i sporazum koji će jasno definirati u kojem roku te koje se promjene i reforme moraju ostvariti.

Idi na 24sata

Komentari 409

  • Cipelcug 30.12.2015.

    Nije zelje nego kupus.

  • ParlevuFranse 30.12.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bugati 30.12.2015.

    daj te tu vladu već jednom osnujte pa ravno u knin na cajkeeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare