To je to što me zanima!

Vlada nestašica cjepiva protiv difterije, tetanusa i hripavca

Cjepivo je bilo namijenjeno za drugo docjepljivanje trogodišnjaka rođenih 2010. godine koji nisu bili docijepljeni protiv difterije, tetanusa i hripavca tijekom 2013.
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj je došlo do kratkotrajne nestašice cjepiva za drugo docjepljivanje djece protiv protiv difterije, tetanusa i hripavca, javlja HRT.

Cjepivo je bilo namijenjeno za drugo docjepljivanje trogodišnjaka rođenih 2010. godine koji nisu bili docijepljeni protiv difterije, tetanusa i hripavca tijekom 2013., kako je to bilo predviđeno tadašnjim kalendarom cijepljenja.

Nestašica cjepiva trajat će oko mjesec dana. 

Počinje cijepljenje protiv gripe

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo priopćeno je i da cijepljenje protiv gripe počinje u četvrtak, 13. studenoga. Građani se mogu cijepiti kod izabranog liječnika ili u zavodu za javno zdravstvo. Osigurano je 260.000 doza trovalentnog sezonskog cjepiva.

Cijepljenje je besplatno za osobe s kroničnim bolestima i sve osobe starije od 65 godina, za zaposlene u zdravstvu i ostale zdravstvene djelatnike koji sudjeluju u njezi bolesnika.  


Idi na 24sata

Komentari 8

  • minaj 12.11.2014.

    dobro da ne manjka cjepiva protiv bjesnoće, pošto nemam dijete nego psa

  • biciklistica 12.11.2014.

    valjda će nabaviti cijepivo za dječicu, kad se samo sjetim da se nekad umiralo od upale pluća,sve te izumrle bolesti bi se vratile bez obaveznog cijepljenja

  • SUSSIE_1 12.11.2014.

    Evo prilike da netko u mutnom zgrabi lovu. Glavno da su uništili Imunološki zavod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare