To je to što me zanima!

'Vlada nije kriva za pad BDP-a, zaslužni smo što nije još gore'

Kako tvrdi, 2,1 posto pada je najniži gospodarski rezultat koji će Vlada imati sve četiri godine. Čačić je rekao i da pad BDP-a ne izaziva strah da će pasti kreditni rejting
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić gostovao je u Dnevniku Nove TV za koji je prokomentirao pad BDP-a od 2,1 posto, kao i trenutačnu gospodarsku situaciju. 

Kako tvrdi, 2,1 posto pada je najniži gospodarski rezultat koji će Vlada imati sve četiri godine. Dodao je da će, ukoliko godinu završimo s oko 1 posto pada, to biti jedan od najboljih tranzicijskih rezultata. 

Na pitanje postoji li odgovornost Vlade za pad odlučno je odgovorio 'Ne'.

- Zasluga Vlade je samo da rezultati nisu puno, puno gori, kao što bi mogli biti da se nisu povukli potezi koji su se povukli. Povukli smo značajne i velike poteze, rekao je Čačić.

Čačić je rekao da pad BDP-a ne izaziva strah da će pasti kreditni rejting. Osvrnuo se i na navodni tihi rat koji se vodi između njega i ministra financija. 

- Izvrsno surađujem s Linićem i mislim da će tako ostati. Naravno da na nekim stvarima imamo različita mišljenja ali ni na jednom strateškom pitanju do sada se nismo razišli i to mi je drago, rekao je. 


Idi na 24sata

Komentari 229

  • dahhmal 03.09.2012.

    Ne kaj bi vi bili krivi Mujo nam je digao PDV struju ,plin , gorivo ,hranu a Haso smanjio plaće i podijelio otkaze i sad se Suljo čudi zakaj narod ne troši.E moj Čačiću ti zbilja misliš da sve možeš prodati narodu.

  • dejanb757 02.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Hanter 02.09.2012.

    He he.Ovaj Čačić čuje kak trava raste.On čak čuje kak mu kaput u ormaru izlazi iz mode.Tolko je vidovit da čak čuje kak mu rđa auto u garaži.Trba još kaj reći?

Komentiraj...
Vidi sve komentare