To je to što me zanima!

'Laž je da ću biti na Brijunima, vidim da je kampanja počela...'

Prije dva tjedna dobio sam poruku, ako ću se aktivirati u političkoj kampanji da mogu očekivati oštre napade na sebe i obitelj. Vidim da je kampanja počela, kaže Orešković
Vidi originalni članak

Ovaj petak se Sabor raspušta, nije se ni radilo pa drugi tjedan nećemo imati sjednicu Vlade. Sjednicu ćemo imati zadnji tjedan u mjesecu, rekao je na početku sjednice Vlade u srijedu tehnički premijer Tihomir Orešković. Osvrnuo se i na napise u medijima da će ljetovati na Brijunima.

- Dosta ima interesa po medijima ovih dana. Prije dva tjedna dobio sam poruku, ako ću se aktivirati u političkoj kampanji da mogu očekivati oštre napade na sebe i obitelj. Vidim da je kampanja počela. Nisam znao da ću biti dva tjedna na Brijunima dok to nisam pročitao u novinama. To je laž i to je žalosno. To su kampanje. Svašta će se početi pisati. Nadam se da će se tako prodati više novina pa će to pomoći gospodarstvu. Žalosno je da se na taj način šire lažne informacije - rekao je Orešković.  Rekao je i kako nije istina da je naredio da za njega i obitelj prirede Brijuni. 

Vlada o novim zapošljavanjima i širokopojanom internetu

S obzirom na to da će punom primjenom schengenske pravne stečevine hrvatska granica postati vanjskom granicom Europske unije, što će dovesti do povećanja poslova, Vlada je sjednici Ministarstvu unutarnjih poslova odobrila zapošljavanje 88 namještenika na određeno vrijeme. Njihovo je zapošljavanje potrebno kako bi granična infrastruktura bila u punoj radnoj funkciji. Uglavnom je riječ o domarima, spremačicama, domaćicama i kuharima, a bili bi zaposleni u tranzitnim prihvatnim centrima za strance u Trilju i Tovarniku, objektu za smještaj granične policije Kuparima i postajama granične policije.

Pred ministrima su se našla i dva dokumenata za razvoj širokopojasnog pristupa internetu u Hrvatskoj. Donošenje jednog od tih dokumenata, Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, ispunjava se jedan od uvjeta za raspisivanje natječaja za sredstva iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

- Glavni cilj Strategije je do 2020. godine omogućiti pokrivenost pristupnim mrežama sljedeće generacije - rekao je ministar Oleg Butković. 

Vlada radi isteka mandata razriješila glavnog tajnika Ministarstva turizma

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade Republike Hrvatske je, radi isteka mandata, razriješila glavnog tajnika Ministarstva turizma Zvonimira Jakšića, a ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva turizma, do imenovanja glavnog tajnika, dala je državnom službeniku Ivi Bašiću.

Nevenki Lipovac dana je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Ureda Vlade Republike Hrvatske za unutarnju reviziju do imenovanja ravnatelja tog vladinog Ureda.

Na osobni zahtjev razriješen je ravnatelj Direkcije za korištenje službenih zrakoplova Mladen Turković. Ivanu Klancu dana je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova.

Draženu Ivanušecu dana je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Maji Barberić, državnoj službenici koju je Vlada Republike Hrvatske ovlastila za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa, ali joj ističe rok od šest mjeseci, ponovno je dana ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa.

Šprlje: I ja sam bio izlože neistinitim podacima

Hoće li se Orešković angažirati u kampanji ja to ne znam, ali mogu reći da sam i ja posljednjih dana bio izložen neistinitim podacima. Jedan od zadnjih je da je ovo ministarstvo povećano za 43 zaposlena, no to nije istina, izjavio je ministar pravosuđa Ante Šprlje nakon sjednice Vlade. 

Idi na 24sata

Komentari 271

  • nikluk20 13.07.2016.

    HDZov potpis na činidbe...

  • Cipelcug 13.07.2016.

    Ništa od povećanja minimalne plaće na 4.000,00 netto. Kako ću sada na ljetovanje opet me slijedi lavor plaža na dvorištu

  • biberrr 13.07.2016.

    Pa čija su Brioni rezidencija,ako ne za predsjednika,premijera,ministre..... Tko bi trebao tamo ljetovati? Šerbeđija i kulturnjaci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare