To je to što me zanima!

Vlada odlučila: Odustajemo od kupovine izraelskih aviona?

Time bi Hrvatska, prvenstveno u svrhu transparentnosti cijelog procesa, presjekla neugodnu situaciju u kojoj se zatekla između dva saveznika, piše Večernjak
Vidi originalni članak

Ako se u najskorije vrijeme ne postigne dogovor SAD-a i Izraela i Hrvatska ne dobije onu konfiguraciju zrakoplova koja je pobijedila u natječaju, Vlada odustaje od izraelskih zrakoplova i poništava natječaj za nabavku višenamjenskih aviona te ostavlja SAD i Izrael da sami dalje rješavaju spor, doznaje Večernji list iz izvora bliskih Banskim dvorima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

NIJE JOŠ SVE PROPALO... 'Vrijeme nam curi, moramo što prije okončati kupnju aviona'

Time bi Hrvatska, prvenstveno u svrhu transparentnosti cijelog procesa, presjekla neugodnu situaciju u kojoj se zatekla između dva saveznika, piše Večernjak.

PILOT IVAN SELAK: 'Ako se odustane od aviona, Mattis treba dobiti svoju ulicu'

- U zrakoplovima koje namjeravate prodati Hrvatskoj ne smije biti ništa što nije američko - glasi sažetak pisma koje je otišlo iz State Departmenta kojeg vodi Mike Pompeo izraelskoj strani, doznaje Večernji list iz Washingtona. Kako su i najavili iz State Departmenta, u četvrtak poslijepodne, nakon što je Kongres odobrio prodaju 'ogoljenih' zrakoplova F 16 Hrvatskoj, bez izraelske nadogradnje, poslan je konačni popis uvjeta izraelskoj strani. Tih uvjeta je više od 10, a svi se svode na isto - ne dozvoljava se prodaja izraelske tehnologije i nadogradnje na zrakoplovima F 16. Rok koji je SAD dao Izraelu za odgovor iznimno je kratak, do 4. siječnja. 

Idi na 24sata

Komentari 242

  • tajo70 05.01.2019.

    Treba uzet izraelske avione. Imaju specijalnu opremu Kada leti na zemlji razlikuje Hrvate od Srba ,Cigoše. i ostalih. A kad puca može birat koga će nastrilit. E moj ministre Kraljičin poteškoće.Kao da išao u školu sa Bandićem. Poslije 8 razreda si bio u vojnoj školi JNA. Ima ona dječja pjesmica, leti galeb, leti, leti vrabac, leti leti avion, E avion ne leti.!

  • bajica1009 31.12.2018.

    odustajanje je prava odluka a sad Plenkoviču tko če vratiti pare utrošene za putovanja savjetničke usluge i o kojem iznosu se radi vjerujem oko stotinjak milijuna kunića.

  • mali od kužine 31.12.2018.

    Zanima me pravno dali je Hrvatska država oštečena ima li ravo zatražiti kakvu odštetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare