To je to što me zanima!

Vlada pada, a pred nama su preslagivanje ili novi izbori

Što se tiče rokova, ako se Karamarko odluči na preslagivanje, na potezu je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja ima 30 dana za obaviti konzultacije i uvjeriti se ima li netko 76 ruku
Vidi originalni članak

Petak, 3. lipnja, dramatičan politički dan u Hrvatskoj i dan kada je, možemo slobodno reći, Vlada neslužbeno pala. Nakon što je premijer Orešković pozvao Božu Petrova i Tomislava Karamarka da podnesu ostavke, Petrov je rekao da bi to mogao učiniti ako je to u interesu Hrvatske, a Karamarko da na to niti ne pomišlja.

Štoviše, Karamarko je jasno dao do znanja da Orešković više nema povjerenje HDZ-a. Mnogi se stoga pitaju što nam slijedi?

Prvi je očito pokušaj preslagivanja koji je najavio Karamarko. On će pokušati stvoriti saborsku većinu bez Mosta, a ako mu to ne uspije, najavio je da će se ići na novi izbore.

Štoviše, Večernji list piše kako je HDZ-ov plan da premijer Orešković sam podnese ostavku. Ako Orešković sam ne da ostavku, HDZ bi u Saboru zatražio njegov opoziv, a time bi, izglasa li mu se nepovjerenje, pala i cijela Vlada. 

Što se tiče rokova, ako se Karamarko odluči na preslagivanje, na potezu je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja ima 30 dana za obaviti konzultacije i uvjeriti se ima li 76 ruku.

Ako nitko to ne bude imao, opcija su novi izbori. 

Novi izbori nam prijete čak i u slučaju da Karamarko složi novu Vladu jer većina analitičara smatra da bi tu bila riječ o vrlo tankoj i nestabilnoj saborskoj većini. 

Sve će nam biti barem donekle jasnije u subotu kada. u 11 sati, počinje sastanak Predsjedništva HDZ-a. Tamo će najveća stranka Domoljubne koalicije donijeti odluke o svojim daljnjim postupcima. 

- Tada ćemo sve odlučiti, ali nećemo nikoga povlačiti za rukav da se spasi ova Vlada. Izbor je između preslagivanja većine ili idemo na nove izbore - rekao je Karamarko.

Idi na 24sata

Komentari 592

  • GLUPAJUGOKOMUNJARA 05.06.2016.

    Poceo je konacan obracun sa zlocinackim jugo-chetnickim smradovima iz Sdp-a! Vise od 20 godina smo svjedoci sistemskog unistavanja drzave od strane crvenih kmera i domacih kvislinga. Ostoja Rankovic,Vesna Pusic,Stazic,Jovanovic...i ostala stoka sitnog zuba, broji zadnje dane. Vise im ni Soros ne moze pomoci sa svojim laziranim anketama i "levicarskim" medijima! UZ BRANITELJE I UZ KRISTA-PROTIV JUGOKOMUNISTA!!!!

  • cicipu 04.06.2016.

    Nesob..... bravo, samo si zaboravio zveknuti šubaru na glavu i uvuci se štenetu u dupe?

  • cicipu 04.06.2016.

    Apokalipsični Prorok, pišeš i ostaneš živ :"Ima mnogo toga što mi se gadi u Hrvatskoj, a najviše mi se gade građani u zemlji". Ako si ikako u stanju shvatiti što si to napisao upitati ću te što te to tako ljuto vuče u zemlju gadljivih građana? Možda činjenica o samospoznaji vlastitih spoznaja da među "normalnima" nemaš što tražiti? Ovo je zemlja jadna i siromašna. Ovo je zemlja eksperimenata i siromaštva. Ovo je zemlja nesposobnih političara i jadničaka koji ih podržavaju. Ovo je zemlja gotvo bez nade u sutra. Ovo je zemlja u kojoj nesposobniji smjenjuju nesposobne. Ali je moja Domovina i Jedina je. I zato ti iskreno velim (i vjerojatno će me "bangati" zbog izrečenog): odi u gadljivu najtamniju luknju svoje majke (vjerojatno po tebi galjive građanke krvatske) i ostani tamo dok ne istruneš. Moju Domovinu i moj rod, kao i sve one što nisu rodom a čestito žive u Jedinoj, trpe iste jade i plaćaju iste poreze, podižu djecu i spajaju prvi sa prvim neće vrijeđati i titulirati gadljvim takav smrdljivi supozitorij poput tebe. Odi na istok. Jedva čekaju istomišljenika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare