To je to što me zanima!

Vlada reže plaće ravnateljima pedesetak državnih agencija

Uredba će najviše pogoditi ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Umjesto dosadašnjih 26.923 kuna, imat će 17.880 kuna bruto
Vidi originalni članak

Vlada će na sjednici idući tjedan za pedesetak čelnika državnih agencija i ustanova rezati plaće. Korekcijom plaća u 90 državnih agencija i ustanova godišnja ušteda u proračunu bit će 1,8 milijuna kuna, piše Novi list

Uredba će najviše pogoditi ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kojem će se koeficijent sniziti s 5,27  na 3,50 pa će umjesto dosadašnjih 26.923 kuna, mjesečna bruto plaća biti 17.880 kuna. 

Pomoćnik ravnatelja Središnjeg registra osiguranika će umjesto dosadašnjih 21.763 kuna primati 12.772 kune. Plaća će pasti i ravnatelju  Agencije za javno-privatno partnerstvo, te ravnateljima agencija za opremu pod tlakom, za regionalni razvoj te za reviziju sustava provedbe programa EU-a.

Ravnateljima Poslovno-inovacijske agencije, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencije za mobilnost i programe EU-a te galerije Klovićevi dvorima EU-a plaće će porasti od nekoliko stotina do dvije tisuće kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 108

  • ludom 18.01.2013.

    Nisam nikakav Yugo nostalgičar, međutim, često se pitam kako smo prije funkcionirali bez tih raznoraznih "agencija" u većini slučajeva uzaludnih. Kad kažem uzaludnih, mislim uzaludnih za narod a ne za vladajuću kastu. Vi gore itekako imate interesa držati te "agencije". Da se ja pitam, niti jedne te "agencije" ne bi bilo i to u roku odmah. Već vas se je toliko namnožilo da je pitanje dana kada će naša pučka grbača puknuti pod teretom vas koje nosimo već godinama a nikakve vidljive koristi.

  • ludom 14.01.2013.

    Jedina radost koja me još drži je saznanje da ćete i vi svi koji ste nam ovo priredili propasti zajedno s nama. Nadam se, naime da vas toliko EU neće primiti jer oni ionako imaju već dosta takvih kao vi.

  • VrloPametan 14.01.2013.

    Ne dajte se, samo režite! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare