Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
108 komentara

Vlada reže plaće ravnateljima pedesetak državnih agencija

Uredba će najviše pogoditi ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Umjesto dosadašnjih 26.923 kuna, imat će 17.880 kuna bruto

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
108 komentara

Vlada će na sjednici idući tjedan za pedesetak čelnika državnih agencija i ustanova rezati plaće. Korekcijom plaća u 90 državnih agencija i ustanova godišnja ušteda u proračunu bit će 1,8 milijuna kuna, piše Novi list

Uredba će najviše pogoditi ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kojem će se koeficijent sniziti s 5,27  na 3,50 pa će umjesto dosadašnjih 26.923 kuna, mjesečna bruto plaća biti 17.880 kuna. 

Pomoćnik ravnatelja Središnjeg registra osiguranika će umjesto dosadašnjih 21.763 kuna primati 12.772 kune. Plaća će pasti i ravnatelju  Agencije za javno-privatno partnerstvo, te ravnateljima agencija za opremu pod tlakom, za regionalni razvoj te za reviziju sustava provedbe programa EU-a.

Ravnateljima Poslovno-inovacijske agencije, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencije za mobilnost i programe EU-a te galerije Klovićevi dvorima EU-a plaće će porasti od nekoliko stotina do dvije tisuće kuna. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message