To je to što me zanima!

Vlada SAD-a o izvanzemaljcima: Nemamo jasne dokaze, a skoro svi fenomeni su neobjašnjivi

Američka vlada objavila je u petak u vrlo očekivanom izvješću da nema dokaza o postojanju izvanzemaljaca, ali istodobno priznajući da su deseci fenomena o kojima su se osvjedočili vojni piloti neobjašnjivi
Vidi originalni članak

U velikom izvješću američke vlade o UAP-u, kako se danas naziva ono što je nekad bio NLO, tvrdi se da analitičarima vojne i obavještajne struke nedostaju dokazi da bi objasnili fenomen misterioznih letećih objekata, odnosno jesu li oni napredne zemaljske tehnologije, atmosferska zbivanja ili izvanzemaljske prirode.

POGLEDAJTE VIDEO - VOJNI PILOT SNIMIO NLO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izvješće, podneseno Kongresu i objavljeno javnosti, obuhvaća 144 zapažanja o onome što vlada službeno naziva "neidentificiranim zračnim fenomenom" ili UAP, a datira od 2004. godine. Izvješće je objavio Ured ravnatelja Nacionalne obavještajne službe u suradnji s radnom skupinom UAP-a pod vodstvom američke mornarice.

- UAP jasno predstavlja pitanje sigurnosti leta i može predstavljati izazov američkoj nacionalnoj sigurnosti - navodi se u izvješću, dodajući da pojavama "vjerojatno nedostaje jedinstveno objašnjenje".

- U ograničenom broju incidenata, navodno se čini da UAP pokazuje neobične karakteristike leta. Ta su opažanja mogla biti rezultat pogrešaka senzora, podvale ili pogrešne percepcije promatrača i zahtijevaju dodatnu rigoroznu analizu - dodaje se.

POGLEDAJTE VIDEO - američka pilotkinja govori o svom iskustvu s NLO-ima:

Izvještaj uključuje neke slučajeve UAP-a koji su ranije izašli na vidjelo u Pentagonovoj objavi videozapisa američke mornarice koji pokazuju zagonetne zrakoplove na istočnoj i zapadnoj obali SAD-a koji pokazuju brzinu i upravljivost koja prelazi poznate zrakoplovne tehnologije i nedostaju vidljiva sredstva za pogon.

Visoki američki dužnosnik, upitan o mogućnosti izvanzemaljskih objašnjenja, rekao je: "To nije svrha radne skupine, koja bi procijenila bilo kakvu potragu za izvanzemaljskim životom ... To nije ono za što smo nadležni".

- Za 144 izvješća o kojima je riječ, nemamo jasne naznake da za njih postoji neko izvanzemaljsko objašnjenje, ali ići ćemo u smjeru kamo god nas podaci odvedu - dodao je dužnosnik.

OBJAVILI HRPU SNIMKI Jesu li to izvanzemaljci? Izvješće SAD-a ne može objasniti NLO-e

Izvješće je uspostavilo pet potencijalnih kategorija objašnjenja, a gotovo svi slučajevi su neobjašnjivi i podliježu daljnjim analizama, rekli su američki dužnosnici koji su željeli ostati anonimni, tijekom brifinga novinarima govoreći o nalazima izvješća.

Među kategorijama su, primjerice, prirodni atmosferski fenomeni i strani sustavi, ali postoji i kategorija "ostalo". Za sve slučajeve osim jednog, dakle njih 143, vlada još nije donijela odluku o tome je li viđeno moglo biti izvanzemaljskog podrijetla, rekli su dužnosnici.

POGLEDAJTE VIDEO - ISKUSTVA RAZNIH LJUDI S NLO-IMA:

- Od podataka kojima raspolažemo, nemamo jasnih naznaka da je bilo koji od ovih neidentificiranih zračnih pojava dio stranog (obavještajnog) programa prikupljanja, a nemamo ni jasne podatke koji ukazuju na veliki tehnološki napredak potencijalnog protivnika - rekao je visoki dužnosnik.

Vlada je zadnjih godina usvojila UAP kao svoj omiljeni izraz za ono što su inače poznati kao "neidentificirani leteći objekti" ili NLO, dugo povezivani s pojmom izvanzemaljskih letjelica.

Izvješće je naručio Kongres kao dio šireg obavještajnog zakonodavstva koji je u prosincu potpisao bivši predsjednik Donald Trump. Senator Marco Rubio bio je ključan za njegovo naručivanje.

OTKRIVAJU TAJNE NLO-A Postoje li vanzemaljci? SAD će otvoriti tajne dosjee: 'Postoji nešto na nebu, neobjašnjivo...'

- Godinama su muškarci i žene kojima vjerujemo da će braniti našu zemlju izvještavali o susretima s neidentificiranim letjelicama koje su imale superiorne sposobnosti, a godinama su njihove sumnje često ignorirane i ismijavane. Ovo je izvješće važan prvi korak u katalogizaciji ovih incidenata, ali to je samo prvi korak - rekao je Rubio.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • demistoklo 28.06.2021.

    Lažu ko psi . Imaju oni i komunikaciju i tehnologiju koju su dobili od vanzemaljaca . Izvješće za javnost je totalna lakrdija . Pročitajte ga sami . Za tih par redova im je trebalo više od 3 mjeseca da ih osmisle i stave na papir . Tek sad je jasno da lažu . Imaju i kontakt i tehnologiju !

  • Max Buk 27.06.2021.

    Treba se znati naviknuti na Vanzemljake...

  • os-lega 26.06.2021.

    Treba pitati ljude od religije pa ćete onda tek čuti što je to netko vidio ili svjedočio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare