To je to što me zanima!

Vlada ublažava zakon: Ipak će se moći pušiti u restoranima?

Vlada je na svom Twitter profilu poručila kako bi mogla primijeniti model sličan austrijskom prema kojem ugostitelji sami odlučuju o pušenju u svom restoranu
Vidi originalni članak

Hrvatska Vlada je na svojem Twitter profilu poručila da bi se u restoranima uskoro moglo ponovno dozvoliti pušenje, ali samo dobro ventiliranom prostoru. Europske zemlje se sve češće priklanjaju austrijskom modelu prema kojemu svaki ugostitelj sam odlučuje hoće li se u njegovom restoranu moći pušiti. Vlada je poručila kako bi mogla primijeniti slično rješenje. O ovom prijedlogu na Vladinom Twitteru ništa nije znao ministar Rajko Ostojić. 

- To mi je prva informacija. Što se mene tiče, postojeći zakon ostaje, pooštrili smo sanitarnu inspekciju, a o eventualnim izmjenama zakona odlučuje cijela Vlada - rekao je ministar za Novi list

Podsjetimo, zbog potpune zabrane pušenja u restoranima, koja je stupila na snagu 2008. godine, restorani su, prema procjenama, doživjeli pad prometa i do 70 posto, a mnogo je ljudi izgubilo posao.


Idi na 24sata

Komentari 106

  • be yourself 05.04.2012.

    Svaka čast. Volim jesti dimljeno meso.

  • Pravos 05.04.2012.

    Ne pušim jer nemam novaca za cigarete,a kamoli za restoran,ali svejedno smatram da ne bi trebalo mijenjati postojeći zakon,jer trebalo nam je par godina da ga prihvatimo i promijenimo navike i glupost je sad to mijenjati i vraćati se na staro!

  • nemoralna_skroz 05.04.2012.

    meni je ovo sada ok, tamo gdje se jede nema pušenja,a u kafićima dozvoljeno i sve super.

Komentiraj...
Vidi sve komentare