To je to što me zanima!

Vlada za 68 milijuna eura kupuje još 42 oklopnjaka

Kako je kupnja vozila dogovorena u roku godine dana nakon što je potpisan ugovor o kupnji prvih oklopnjaka, RH je uštedjela oko 30% sredstava
Vidi originalni članak

Prema odluci Vladinog povjerenstva, kojim predsjedava potpredsjednik Vlade Damir Polančec, Hrvatska će finskoj tvrtki Patria isplatiti 68 milijuna eura za još 42 bazna oklopna vozila AMV 8x8 na Oružane snage, piše dnevni list. Zaključak Povjerenstav uskoro bi trebala odobriti i Vlada čime će se završiti proces ugovaranja kupnje 126 komada oklopnih vozila za Oružane snage. Kako je kupnja dodatnih 42 vozila dogovorena u roku od godinu dana nakon što je potpisan ugovor o kupnji prvih 84 oklopnjaka, cijene su na razini od prije godinu dana. Time je RH uštedjela oko 30% sredstava. Ukupna nabavna vrijednost 126 baznih oklopnih vozila je tako oko 180 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • cigo 22.11.2008.

    Pa naravno da je za suzbijanje nereda. Iako bi bilo nereda upravo zbog nereda i cirkusa maksimusa. Nemaju oni straha od Srbije ili Slovenije,...vec je to da bi sada i nas Hrvate batinali i rastjeravali ukoliko bi puchanstvu puko film, pa krenuo ulicama prema saboru u malo vecem broju naoruzan ognjem u utrobi.

  • user_31011 22.11.2008.

    jel to za suzbijanje nereda na ulicama

  • kruno25 22.11.2008.

    Ta ista vlada tvrdi kak je kriza i da stežemo remen a kupuju oklopna vozila i razbacuju se našim novcem!!! Treba ih sve na goli otok doživotno!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare