To je to što me zanima!

Vlada za sanaciju poplavljenog Metkovića šalje milijun kuna

Ministri su također dali zeleno svjetlo zakonu koji propisuje da kriminalci osuđeni za kazneno djelo ili prekršaj neće smjeti zadržati imovinu stečenu tim djelom
Vidi originalni članak

Vlada je gradu Metkoviću odobrila milijun kuna za interventnu pomoć za sanaciju šteta od poplava, koje je tražio gradonačelnik poplavom pogođenog grada Stipe Gabrić-Jambo. Novac im je potreban za gorivo za motorne pumpe, za nabavu prehrambenih potrepština, gumenih čizama i građevinskog materijala. 

Ministri su dali zeleno svjetlo Zakonu o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom ili prekršajem, koji propisuje da osuđeni takvu imovinu neće moći zadržati. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da ovaj zakon "nudi alate i bitna oružja u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala". Po pravomoćnosti sudske presude, nekretnine i pokretnine koje su stečene kaznenim djelom ili prekršajem, postaju vlasništvo države.

- Kriminalci najviše plaču kad ih se lupi po džepu. Kada im se oduzme imovina i novac tada shvate da je njihovoj raboti kraj - rekla je premijerka Kosor.

Vlada je osnovala Državnu škole za javnu upravu, koja će uz ravnatelja imati još petero zaposlenih. koja će služiti za edukaciju službenika koji rade ili se pripremaju za rad sa fondovima EU.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 2justice 03.12.2010.

    Znaći do Metkovića dolazi negdje cca 200 tisuća, ostalom se gubi svaki trag. Idu izbori a HDZ-u gori!!

  • vaha-tips 03.12.2010.

    najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

  • Smurdljo_1 03.12.2010.

    GDJE JE NAŠA VOJSKA????? ZAŠTO VUKELIĆ NE ŠALJE VOJNIKE POMOĆI JADNIM GRAĐANIMA POPLAVLJENIH PODRUČJA!?!?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare