To je to što me zanima!

'Vladajuća koalicija razočarala građane, ali je bolja od HDZ-a'

Jakovčić kaže da u EU treba sniziti cijenu energenata, a zajedničkom bankarskom politikom trebalo bi utjecati na smanjenje cijene kapitala koji sprečava razvoj
Vidi originalni članak

Očekujem da će koalicija SDP-HNS-HSU-IDS biti za dlaku bolja od HDZ-ove, kazao je u utorak u Rijeci Ivan Jakovčić, IDS-ov kandidat na koalicijskoj listi SDP-HNS-HSU-IDS na izborima za Europski parlament. 

Premda govori kako je vladajuća koalicija u Hrvatskoj razočarala građane, Jakovčić ne vidi alternativu u drugoj koaliciji. Ipak, drži da su promjene nužne, ali ih treba, kaže, provesti aktualna vlast.

U slučaju da bude izabran u EU parlament, zagovarat će Istarsku i Primorsko-goransku županiju, ali i pitanja na nacionalnoj razini, turizam, poljoprivredu, brodogradnju, ekologiju, kulturu. Govoreći o europskim pitanjima, Jakovčić kaže kako u EU treba sniziti cijenu energenata, a zajedničkom bankarskom politikom trebalo bi utjecati na smanjenje cijene kapitala koji priječi razvoj. Unatoč posljednjim rezultatima prema kojima IDS-u pada popularnost, Jakovčić tvrdi kako je IDS jak, možda dosada najjači.

Zadovoljan je kako njegov nasljednik Boris Miletić vodi stranku i Valter Flego Istarsku županiju. Ne vjeruje da će optužnica protiv Flege zbog zlouporabe položaja i ovlasti, o kojoj se u utorak odlučuje na Županijskom sudu u Rijeci, utjecati na ugled stranke.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Gordana Firšt 01.05.2014.

    Čudnih izjava. Naslov glasi: Vladajuća stranka je bolja od HDZ-a, a onda kaže NADAM se da će biti za dlaku bolja. Pa što se treba NADATI ako je ova stranka bolja. Onda valjda misli da je bolja, a ne nada se! Čim se NADA, nije siguran i misli da i nije bolja, a ako je bolja, onda za dlaku. Hvala ti bože da sami priznaju da su loši.

  • SAINT 30.04.2014.

    Koji licemjer, triba ga zatvorit, ali njegov lobi se dobro čuva. Zna to dobro Mislav Bago.

  • dom2 30.04.2014.

    Tko sam sebe hvali zna se što mu je cijena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare