To je to što me zanima!

Vladimir Putin isključio grijanje u zatvorima usred zime 'Muče zatvorenike kako bi išli u rat'

Uvjeti u zatvorima bi trebali postati nepodnošljivi samo da bi se muškarci odlučili na odlazak u Ukrajinu, kazala je Olga Ramanova, osnivačica nevladine organizacije "Rusija iza rešetaka"
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlučio je -35 stupnjeva iskoristiti kako bi popuni svoje oslabljene trupe u Ukrajini, piše Bild.

Posljednjih godinu i pol dana i zatvorenici su dio ruske vojske, a sada je Putin odlučio isključiti grijanje zatvorenicima u mnogim ruskim kaznionicama.

Nakon pola godine na fronti, obećane su im izuzetno velike plaće te nekažnjavanje nakon rata.

NADRAŽUJUĆI PLIN Ukrajina se žali: 'Rusi na bojištu koriste zabranjene kemikalije'

Zatvorenici su svjesni da im obećana nekažnjivost ne bi koristila jer je mala vjerojatnost da će preživjeti šest mjeseci u Ukrajini. Prema procjenama u Ukrajini je raspoređeno više od 100.000 zatvorenika, uključujući masovne ubojice, silovatelje i trgovce drogom.

Broj dobrovoljaca pao je u posljednjih nekoliko mjeseci jer ruske trupe trpe velike gubitke. 

Olga Ramanova, osnivačica nevladine organizacije "Rusija iza rešetaka", rekla je da Putin ima cilj natjerati zatvorenike da idu u rat.

VIDEO: POŽAR U TVORNICI Dramatične snimke iz Sankt Peterburga: Širi se plamen, crni oblak nadvio cijeli grad

- Iz tog razloga su jednostavno isključili grijanje na temperaturama ispod nule. Uvjeti u zatvorima bi trebali postati nepodnošljivi samo da bi se muškarci odlučili na odlazak u Ukrajinu - komentirala je Ramanova za Bild.

U Rusiji postoje tri skupine stanovništva za koje većina ljudi ne osjeća suosjećanje kada poginu na fronti: zatvorenici, manjine koje žive u siromašnim regijama daleko od Moskve i novi građani. Sve dok se te tri skupine bore i ginu u Ukrajini, Putin može stvoriti iluziju normalnosti za ostatak stanovništva.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Putinofil na aparatima 15.01.2024.

    Nama putinofilima ne treba ni grijanje.

  • urnebes 14.01.2024.

    sibirska zima je hebenija od (waterboarding-a) imitiranja gušenja zalivanjem vododom u Guantanamu

  • anniviivve54321 14.01.2024.

    Putin zatvorenicima isključio grijanje na temperaturi -30, da bi ih primorao da idu u topovsko meso. Bit će da je uveo grijanje na prvoj crti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare