To je to što me zanima!

Vladimir Putin je osoba godine po izboru Timea

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ovu nagradu dosad su osvajali Hitler i Staljin, a kad je 1979. nagradu odnio ajatolah Homeini, ljudi su masovno otkazali pretplatu na časopis
Vidi originalni članak

Predsjednik na odlasku uspio je pobijediti dobitnika Nobelove nagrade za mir Ala Gorea, autoricu "Harryja Pottera" J.K. Rowling, kineskog predsjednika Hu Jintaoa te američkog zapovjednika u Iraku Davida Petraeusa.
- Ovo je za nas vrlo lijepa vijest jer je predsjednik Putin u ovih nekoliko godina uspio izvući Rusiju iz socijalnih i ekonomskih problema te je vratiti u svjetski vrh - kažu u Kremlju.
Time je izbor obrazložio tvrdnjom da je Putin uspio u svemu onome u čemu njegov prethodnik nije uspio nakon 1990. godine. Ipak, naveli su i njegovu "crnu stranu".
- On nije demokrat u zapadnom smislu demokracije, nije pobornik slobode govora, ali ima stabilnost. Tu stabilnost dao je upravo svojoj državi - kažu u Timeu.
Najžešći kritičar ruskog predsjednika, Gari Kasparov, koji je nedavno odustao od utrke za predsjednika, ovaj izbor nazvao je propagandom iz Kremlja.
- Rusija je napredovala posljednjih godina, ali još postoje problemi s korupcijom i ljudskim pravima - tvrdi Kasparov.
Putin je uzvratio Kasparovu, koji ga ovaj put i nije tako žestoko napao, riječima da bi u svojoj zemlji trebao govoriti materinji jezik, a ne engleski, kojim se najčešće služi.
- Ako želite biti predsjednik svoje zemlje, onda, za ime Božje, morate govoriti materinji jezik - poručio je Putin Kasparovu.
Putin sljedeće godine napušta mjesto predsjednika države, ali najavio je kako bi se volio vidjeti na premijerskome mjestu. Za nasljednika bi volio mladog političara Dmitrija Medvedjeva.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Inkoba 21.12.2007.

    svaka cast cika Putinu, ko kaze da prodajom razno raznog oruzja nemozes dovesti zemlju na vrh. Bomba tamo nuklerka vamo, trilioni eura, isplatis dug s kamatama i pokupujes Naftne rafinerije drugih malih drzavica i prvo sto uradi usprostavlja se veliko mocnoj U S and A. to putine kingu

  • demijan 20.12.2007.

    a mi se upucavamo i uvlačimo EU.. Ma koja EU.. Rusiji se treba ulizivati. Koja Europa... Majka Rusija nas jedina može izvući :)

  • leeloo 20.12.2007.

    a bome, svaka čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare