To je to što me zanima!

Šelebaja doveli na Županijski sud, uhitili su još pet ljudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
DORH navodno tereti Šelebaja i još petero za gospodarske malverzacije sa štetom od 9,3 milijuna kuna. Šelebajev odvjetnik Krešimir Krsnik tvrdi da on nije bježao
Vidi originalni članak

Tužitelji istražuju poslovanje medijske tvrtke Core media i povezanih tvrtki. U četvrtak su zbog istrage uhitili Vladimira Šelebaja (45), a u petak Tončeka Mandića (50), Igora Šumakovića (45), Vladu Bučana (59) te supružnike Marija (39) i Kristinu Cikač (36). Osumnjičene su u petak navečer priveli sucu Županijskog suda u Zagrebu, a odredili su im 30 dana pritvora, javlja HRT.

Navodno je riječ o odgovornim osobama u tvrtkama koje su fiktivnim fakturama izvlačile novac. Osim toga, Kristina Cikač zaposlena je na HRT-u kao jedna od producentica popularne emisije “Dobro jutro, Hrvatska”.

Vladimir Šelebaj kao organizator cijele operacije, kako doznajemo, osumnjičen je da je izvukao šest milijuna kuna iz tih tvrtki, a ključnu ulogu u svemu imala je tvrtka Meditor projekt, koja je izdavala fiktivne račune. Poslije je još podizao uračunati PDV i tako oštetio i državni proračun za 3,3 milijuna kuna.

DORH navodno istražuje i poslovanje tih tvrtki s HTV-om.

Sumnjaju navodno da su odgovorni ljudi s Hrvatske televizije posuđivali opremu i resurse javne TV za “Šelebajeve” projekte, a za to nisu tražili da im Šelebajeve tvrtke išta plate. Programe proizvedene HTV-ovom opremom skupo su prodavali HTV-u.

Ako je bježao, to bi bio razlog za pritvor

Opasnost od bijega, uz mogućnost utjecanja na svjedoke, najčešći je razlog da suci istrage odrede pritvor osumnjičeniku. Vladimir Šelebaj uhićen je na izlasku iz Hrvatske. Njegov odvjetnik Krešimir Krsnik tvrdi da nije bježao.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • sajps 16.10.2011.

    prvo ga žena (zmija) opljačkala" a sad će ga i odvjetnik..

  • dadomatos 16.10.2011.

    hahahaha što si zaslužio žena ti potrošila ti u zatvor siromašan ko crkveni miš a ona nek uživa!!!!!

  • seka58 15.10.2011.

    Dijanu čuva Grbić, a iza leđa njih oboje čuva Karamarko. Koja bijeda i jad naše pravne države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare