To je to što me zanima!

Vladin prijedlog: Proglasite bankrot i počnite ispočetka

Vlada je izradila i prijedlog polaznih osnova za uvođenje instituta osobnog bankrota, a nacrt zakon očekuje se krajem 2011. Građani će moći reprogramirati dugove
Vidi originalni članak

Vlada je izradila novi prijedlog Zakona o sprječavanju sukoba interesa, a u saborsku proceduru uputila ga je u prvo čitanje. Jedna od novina je da će saborsko povjerenstvo, čiji članovi više neće smijeti biti članovi ni jedne stranke, imat pravo od bankarskih i financijskih institucija tražiti podatke kako bi provjerili točnost upisanih podataka o imovini dužnosnika.

- Ništa više neće biti moguće sakriti i to je jako dobro. Oni koji će podastrijeti račune, za njih neće biti nikakvih problema - rekla je premijerka Kosor.

Ukoliko će zastupnici, ministri ili bilo koji drugi dužnosnici prekršiti zakon, osim dosadašnje novčane kazne, povjerenstvo može predložiti razriješenje dužnosnika ili ga pozvati da podnese ostavku, a nakon prestanka dužnosti predviđena je prekršajna odgovornost. 

Vlada je 'poboljšala' model A kreditiranja gospodarstvenika kako bi on bio dostupan većem broju korisnika. Smanjit će se kamate kredita za jedan postotni poen odnosno s dosadašnjih 3,8 na 2,8 posto, a za reprogramiranje dugova moći će umjesto dosadašnih 20 utrošiti 40 posto odobrenog kredita. 

Kosor je izvijestila da su u 2010. dodijeljena 583 kredita u vrijednosti od 2,5 milijarde kuna. Vlada je izradila i prijedlog polaznih osnova za uvođenje instituta osobnog bankrota, a nacrt zakon očekuje se krajem 2011. godine. Cilj zakona bit će razvoj sustava u kojem će građani moći reprogramirati dugove i "početi ispočetka".

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Prva Proleterska_1 28.01.2011.

    Pa mogli bi oni prvi , da pokažu ostalima kako to ide !!

  • zuty 777 27.01.2011.

    da da tak je u njem.ali sa bitnom razlikom u tome sto imas stalan posao pa naravno da dobijes i placu koja je usto dovoljno velika da mozes placati rezije i da imas za hranu ali ne mozes ici ni u minus ni dobiti kredit ni voziti mercedesa ili bijesnog bmw sto je sasvim u redu jer ti i netreba ali kod nas je problem sto nemas gdje raditi a onda kada i radis neznas dal ces dobiti placu od kakvih 2500 kn sto je nedostatno za rezije a kamoli za nesto drugo zato draga Jaco glupa si ko kokos s tim da ne zelim vrijedati kokosi jer sa 20000kn nije mudrost zivjeti i ti zasigurno neces biti u bankrotu jer kolko vidim da ni neznas cijenu gorivo jer ga naravno ne kupujes-tak da ti je jako tesko!!!!!!kokosko jedna zato nam i je takva situacija u drzavi kad nas takvi vode i kroje sudbinu!!!!!!

  • marin.0202 27.01.2011.

    Znaci naprvaim kredit zajebem drzavu i financijske institucije napravim kucu ,vilu restoran prepisem na zenu skojom ima predbracni ugovor .super E da je to tako lako vani bi ljudi to radili punom snagom ali najprije dolaze pod cekic nekretnine i vrijednosti a resto se naplacuje i to krvavo 9 godina .6 godina privatan bankrot i tri godine poceka i a ako napravis kiks placas sve u nazad sa dobrim zateznim kamatama i 30 godina si nelikvidan. Ne mozes otvoriti tek.racun niti iznajmiti stan nista , na kraju si nula.

Komentiraj...
Vidi sve komentare