Obavijesti

News

Komentari 36

Vladin prijedlog: Proglasite bankrot i počnite ispočetka

Vlada je izradila i prijedlog polaznih osnova za uvođenje instituta osobnog bankrota, a nacrt zakon očekuje se krajem 2011. Građani će moći reprogramirati dugove

VIDEO

Vlada je izradila novi prijedlog Zakona o sprječavanju sukoba interesa, a u saborsku proceduru uputila ga je u prvo čitanje. Jedna od novina je da će saborsko povjerenstvo, čiji članovi više neće smijeti biti članovi ni jedne stranke, imat pravo od bankarskih i financijskih institucija tražiti podatke kako bi provjerili točnost upisanih podataka o imovini dužnosnika.

- Ništa više neće biti moguće sakriti i to je jako dobro. Oni koji će podastrijeti račune, za njih neće biti nikakvih problema - rekla je premijerka Kosor.

Ukoliko će zastupnici, ministri ili bilo koji drugi dužnosnici prekršiti zakon, osim dosadašnje novčane kazne, povjerenstvo može predložiti razriješenje dužnosnika ili ga pozvati da podnese ostavku, a nakon prestanka dužnosti predviđena je prekršajna odgovornost. 

Vlada je 'poboljšala' model A kreditiranja gospodarstvenika kako bi on bio dostupan većem broju korisnika. Smanjit će se kamate kredita za jedan postotni poen odnosno s dosadašnjih 3,8 na 2,8 posto, a za reprogramiranje dugova moći će umjesto dosadašnih 20 utrošiti 40 posto odobrenog kredita. 

Kosor je izvijestila da su u 2010. dodijeljena 583 kredita u vrijednosti od 2,5 milijarde kuna. Vlada je izradila i prijedlog polaznih osnova za uvođenje instituta osobnog bankrota, a nacrt zakon očekuje se krajem 2011. godine. Cilj zakona bit će razvoj sustava u kojem će građani moći reprogramirati dugove i "početi ispočetka".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu