To je to što me zanima!

Nije čuo vlak? Muškarac (34) poginuo na pruzi u Karlovcu

Prema riječima svjedoka, muškarac je na ušima imao slušalice te unatoč upozorenjima strojovođe nije reagirao na vlak. Vlak ga je odbacio na ogradu
Vidi originalni članak

Putnički vlak udario je i usmrtio Karlovčanina (34) u četvrtak oko 11.50 sati u blizini pružnog prijelaza u Mažuranićevoj obali u Karlovcu. 

PU karlovačka je izvijestila da je vlak udario i na mjestu usmrtio nepoznatog muškarca. Beživotno tijelo mladića je nakon udara vlaka odbačeno u zaštitnu metalnu ogradu kraj pješačkog prijelaza pruge. Na tlu je kraj mladića ostao odbačen ruksak te slušalice priključene na neki uređaj. 

Je li je uzrok nesreće upravo taj što je mladić imao slušalice na ušima zbog čega nije čuo dolazak vlaka trebao bi utvrditi policijski očevid. 

Upravo to potvrdio je jedan očevidac koji je kazao da je vidio mladića da prelazi prugu iako nailazi vlak te da je vidio da na glavi ima slušalice. Dodao je da je mladić primijetio vlak, no prekasno. 

Zbog nesreće je željeznički promet vlakova bio zaustavljen do 13.35 sati. 

Putnički vlak koji je naletio na muškarca dolazio je iz pravca Duga Rese i ulazio na željeznički kolodvor u Karlovcu, a tom dionicom se svi vlakovi kreću vrlo sporo. 

U četvrtak se nad Karlovcem i okolicom nadvila gusta magla što je moglo dodatno pridonijeti tragediji. 

Doznajemo kako je muškarac radio u poljoprivrednoj apoteci u blizini mjesta nesreće. Prugu je prelazio jer je išao na posao. 

Idi na 24sata

Komentari 121

  • bepo1991 10.01.2014.

    Ne razumijem to hodat po pruzi ili cesti sa slualicama na usima, a moze i oci zatvorit. To mi slici na izazivanje nesrece koja obicno i uslijedi. Zao mi je covjeka i njegovu obitelj . Sucut.

  • NivesLazarov Panić 09.01.2014.

    Kao prvo, zakonom bi ogranicila, bazdarila sve radio uredaje u prijevoznim sredstvima jer kad ti nas pokrece bubrege dok se vozis, meni to nije normalno. Tko i kako uziva na toliko decibela !? A kako su vec mnogi iskomentirali, unatoc bedastoci da hodas bilo gdje sa slusalicama u usima, nasi vlakovi se , ako ne vide i ne cuju, osjete sa kilometra ( podrhtavanje tracnica ). No na zalost crne statistike su svakodnevica !

  • leucitus 09.01.2014.

    Nemogu vjerovati da se ovo dogodilo. Ovo je 100 m od mjesta gdje zivim i svaki dan tu predem put kao i stotine ljudi. Iako djeluje blesavo, ali vlak se uistinu stvori samo tako pred vama, a danas je jos magla u gradu cijeli dan. Pocivao u miru, zbilja tragicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare