To je to što me zanima!

Vlakom prevoze automobile kroz tunel do prave alpske idile

U Mallnitz tradicionalno ide na skijanje mnoštvo Hrvata, no rijetki prođu kroz planinu i dođu u dolinu Gastein. Povratna karta za vozilo stoji 38 € , bez obzira na broj ljudi
Vidi originalni članak

Vlak pun automobila kreće iz Mallnitza i nakon desetak minuta vožnje dovede vas u dolinu Gastein. Kako bi uštedjeli na vremenu, Austrijanci su napravili tunel kojim vozi samo vlak. Na njega ukrcate automobil, sjednete u vagon na kat i skrštenih ruku uživate u vožnji.

U Mallnitz tradicionalno ide na skijanje mnoštvo Hrvata, no rijetki prođu kroz planinu i dođu u dolinu Gastein

U Mallnitz tradicionalno ide na skijanje mnoštvo Hrvata, no rijetki prođu kroz planinu i dođu u dolinu Gastein. Povratna karta za vozilo stoji 38 eura, bez obzira na broj osoba. Nakon izlaska iz tunela zadivit će vas Bad Gastein, gradić okružen planinama sa slapovima u središtu grada. Najpoznatiji grad u dolini izgubio je nekadašnji sjaj koji su mu priskrbile kockarnice i zdravstveni turizam. Austrijanci rade na revitalizaciji cijele doline, pa je osim zimskog turizma, sve jači i ljetni. 

Malo dalje je Bad Hofgastein, poznat upravo po tom zdravstvenom turizmu. Atrakcija su ljekovite pećine bogate radonom, radioaktivnim kemijskim elementom koji isparava. Nakon liječničkog pregleda, ako ga prođete, sjednete u vlakić i vozite se u pećine koje imaju 42 Celzijusova stupnja i gotovo stopostotnu vlagu. Navodno je manji popis bolesti koji ne liječi nego koje liječi... Najbolji su rezultati nakon 12 tretmana, ali ne smije se ići više od četiri puta na tjedan.

I u ljetnim vremenima ovdje je teško naći smještaj iako imamo više od 100 hotela

- I u ljetnim vremenima ovdje je teško naći smještaj iako imamo više od 100 hotela. Zimi smo puni zbog sjajnih skijališta - otkriva Stefanie Meyr iz turističke zajednice Bad Hofgasteina.

Austrija je jedna od najjačih turističkih zemalja, koja od ljetnog turizma zaradi više nego Hrvatska. To i ne čudi, primjer je Bad Hofgastein, mjestašce okruženo Alpama. Ako vas ne zanima planinarenje, Austrijanci imaju vrhunske hotele sa svim luksuznim sadržajima, možete igrati golf ili otići u ribičiju nakon koje će vam ulov, ako želite, domaćini odmah ispeći na roštilju.

Zvijezde poput Johnnyja Deppa ili Johna Malkovicha vole se vraćati

Bad Hofgastein omiljena je destinacija i holivudskih zvijezda. Danima šeću gradom a da ih nitko ne poteže za rukav pa se zvijezde poput Johnnyja Deppa ili Johna Malkovicha vole vraćati. I, zamislite, cijene nisu veće bez obzira na doba godine, a mahom su manje nego na mnogim našim destinacijama, s „vrhunskom“ turističkom ponudom i „uslugom“.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • čista savjest 19.08.2013.

    Mi imamo samo iluzije da nešto imamo i tome treba jednom pogledati ravno u oči. Česi samo u Pragu mlate više nego cijela nam lijepa od turizma. Toliko onda o imanju nečega, a sve dok budemo rezonirali da su ovi što dolaze k nama samo idioti koje treba čerupat na slanoj vodi tako će nam i biti.

  • mestar 19.08.2013.

    Kakova je ovo novost tako se prevoze automobili preko pedeset godina! Jebiga kad sam ja isao za Bad Gastain nisam imao sto natovarit na taj vlak osim osim k.... i dva j..a

  • mudrica x 19.08.2013.

    Austrija zaradi više od nas ljetnim turizmom.A mi imamo more,planine,rijeke,proplanke,stijene,jezera,vodopade,pečine inema što nemamo,ali od svega smo najbolji nabiti cijene za nizašta !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare