To je to što me zanima!

Fitness trenerica iz Zadra: Konačno otvaramo, nadam se da će uskoro završiti ovo ludilo!

Elizabeta Gospić (27), trenerica fitnessa kaže kako neće raditi neke vježbe koje su se do sada radile u paru. Poštivat će sve mjere, a posebnu pozornost planiraju posvetiti fizičkom distanciranju između korisnika.
Vidi originalni članak

Fanatici fitnessa i kavopije došli su na svoje. Napokon. Od ponedjeljka teretane otvaraju svoja vrata korisnicima, ali uz jasno propisane mjere. Primjerice, svaki vježbač mora imati 20 metara četvornih prostora. A napokon možemo popiti i pravu kavu iz kafića. Ili pivo, sok, što god želite. Doduše, i dalje isključivo za van. I dok se jedni vesele toploj kavici, ali onoj pravoj, iz omiljenoga kafića, drugi će u ranu zoru pokucati na vrata otvorenih teretana i fitness centara.

- Navikla sam treninge održavati u manjim grupama pa mi ovo neće predstavljati veliki problem kao nekima, ali ipak u moju dvoranu stane samo devet osoba jer ima 200 četvornih metara - priča nam Elizabeta Gospić (27), trenerica fitnessa iz Zadra, koja je spremna uhvatiti se u koštac s novim izazovima koje joj je propisao Stožer civilne zaštite. U sklopu svoje udruge Limitless odrađuje grupne treninge, a nekima drži i privatne satove. Tvrdi da će se na njezinim grupnim treninzima strogo poštivati epidemiološke mjere jer joj je zdravlje njezinih klijenata na prvom mjestu.

- Nećemo raditi neke vježbe koje su se do sada radile u paru, a posebnu pozornost ćemo sigurno pridavati fizičkom distanciranju između korisnika. Zajedno ćemo proći kroz sve ovo, a nadam se da će uskoro završiti to ludilo. Bitno je da svi sačuvamo zdravlje, a tome će nam pomoći i treninzi - kaže Elizabeta. Dodaje da se njezina dvorana uvijek redovito dezinficira nakon korištenja te da svaki klijent ima obavezu očistiti rekvizite s kojima je radio. Unatoč tome što će broj osoba morati ograničiti sukladno odluci Stožera, tvrdi da nitko neće ostati zakinut za treninge.

- Ako bude trebalo, povećat ću broj dnevnih treninga kako bi svi mogli doći trenirati i ostati u kondiciji - odlučno tvrdi i dodaje da joj je zadovoljstvo klijenata na prvome mjestu. Iako će veći broj dnevnih treninga iziskivati više angažmana i vremena, Elizabeta ne planira povisiti mjesečnu članarinu koju plaćaju klijenti.

TERETANA NA TREŠNJEVCI Otvara se teretana koju je zapečatio Inspektorat: 'Prvi trening je u 5:45 ujutro'

- Ma, ne! Svi su već dovoljno pogođeni korona situacijom, ne bi bilo u redu da mi sad podignemo cijenu članarine - kaže nam Zadranka. Tako je odlučila iako je dvorana u kojoj provodi treninge u najmu, a kaže da nije imala nikakvih primanja dok su bili zatvoreni. Rekvizite koji se koriste sama je kupila. Kaže da od Grada, iako ima udrugu, nikad nije dobila nikakav poticaj.

- Neću se žaliti i kukati zbog troškova. Treba misliti pozitivno i izboriti se da se sve vrati u normalu. Ipak volim ovaj posao i najbitnije mi je da smo počeli ponovno raditi - tvrdi mlada trenerica. Telefon im je, kažu vlasnici fitnessa i teretana, nakon popuštanja mjera počeo zvoniti kao lud. Vrijeme je za trening...

 

Idi na 24sata

Komentari 86

  • franjoclio 15.02.2021.

    Velika korist od teretana: ima zemlje puste, ambrozije, korova na fitnes u njive i obraditi tu prznu zemljicu i izvesti povrće, da sadimo salatu, snabdjeli bi europu,

  • 15.02.2021.

    Danas gledam vijesti vezano za teretane i vjezbaci nisu imali maske. Bas su bioteroristi.

  • 15.02.2021.

    Evo vec vidim kako nam privreda cvijeta a nacionalni dohodak ide u nebesa

Komentiraj...
Vidi sve komentare