To je to što me zanima!

Vlasti Ekvadora razmatraju Snowdenov zahtjev za azilom

Snowden je u bijegu od američkih vlasti zbog curenja informacija. Iz Hong Konga je doputovao u Moskvu, pretpostavlja se kako se nalazi u tranzitnom dijelu zračne luke
Vidi originalni članak

Ekvadorski ministar vanjskih poslova Ricardo Patino izjavio je kako njegova zemlja još 'razmatra' odluku o zahtjevu za političkim azilom bivšeg američkog obavještajnog agenta Edwarda Snowdena, piše AFP.

- Mogu potvrditi kako smo primili zahtjev za azil gospodina Snowdena. O tome ćemo donijeti odluku, zasad razmatramo slučaj s puno odgovornosti - rekao je ministar za vrijeme posjeta Vijetnamu.

Snowden je u bijegu od američkih vlasti zbog curenja povjerljivih informacija. Iz Hong Konga je doputovao u Moskvu, pretpostavlja se kako se nalazi u tranzitnom dijelu moskovske zračne luke Šeremetjevo. Sjedinjene Američke Države su neuspješno tražile njegovo izručenje od vlasti iz Hong Konga. Novinari AFP pišu kako je ispred ruskog zračnog terminala viđeno službeno ekvadorsko vozilo...

Podsjetimo kako je Ekvador 16. kolovoza 2012. godine dao politički azil utemeljitelju WikiLeaksa, Julianu Assangeu. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • LebronPetrovic 24.06.2013.

    Kontroliraju nas što pišemo i lokalno i globalno ! Ne da zaštite pojedinca nego svoje monopolističke i novčane interese ! Moraš paziti što i protiv koga pišeš !

  • EXCEL SHU_KU 24.06.2013.

    Budala...plata 122 K ...ajme morona

  • CommanderEarion 24.06.2013.

    Run Forrest Run :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare