To je to što me zanima!

"Vlasti i policija se spremaju za obračun s narodom u BiH"

Zamjenik ministra obrane BiH Emir Suljagić vjeruje kako se vlast u zemlji sprema za sukobe s narodom jer opremaju policiju borbenim oklopnim vozilima od vojske
Vidi originalni članak

Iako to do sada nije bio običaj, policija se u BiH oprema borbenim oklopnim vozilima koje je vojska proglasila viškom. Najviše zahtjeva za borbena oklopna vozila, za njih čak devet, predao je MUP Republike Srpske, zatim slijedi MUP Federacije BiH s pet zahtjeva i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) s dva zahtjeva, piše sarajevsko Oslobođenje.

To je potvrdio i zamjenik ministra obrane BiH Emir Suljagić koji je iznenađen jer su se do sada zahtjevi za preuzimanjem vojnih vozila i naoružanja odbijali.

- Nemam nikakve sumnje da se entitetske vlasti pripremaju za obračun s narodom koji očekuju - kazao je i istaknuo kako se protivi toj odluci te je rekao kako će napraviti sve u skladu sa zakonom kako bi spriječio provođenje ove odluke. 

Suljagić smatra kako ni jedna agencija za provođenje zakona ne treba borbena oklopna vozila.

- Za borbu protiv korupcije im ne trebaju borbena oklopna vozila. Za borbu protiv organiziranog kriminala također. Za borbu protiv terorizma nimalo. U situaciji kakvu smo vidjeli u Zvorniku, nisu trebali oklopni transporteri. Potencijalni kumanovski scenarij u svakom slučaju izlazi izvan okvira agencija za provođenje zakona i pošto je riječ o nasrtaju na teritorijalni integritet i cjelovitost države, to je posao za Oružane snage BiH - rekao je. Suljagić je istaknuo i kako se policija borbenim oklopnim vozilima koristi isključivo u masovnim okupljanjima pa je iz toga jasno da ih namjerava iskoristiti protiv naroda. 

- Ni kao čovjek ni kao političar ne želim sudjelovati u izgradnji entitetskih vojski odnosno pretorijanskih gardi političkih stranaka - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Symbian 26.06.2015.

    ... dok je recimo Eurogendfor osnovan još 2007 namijenjen za gušenje socijalnih nemira u zemljama EU. Ukoliko bi došlo do "pobune" na nacionalnoj razini, redovne sigurnosne snage zemalja potpisnica ugovora bi "smirivanje situacije" predale u ruke "Eurogendfora". Nema sumnje da bi strani batinaši bili efikasniji od domaćih. Npr. "Eurogendfor" je intervenirao u Torinu krajem 2013. godine, kada je redovna policija obila zapovijed da silom rastjera prosvjednike.

  • colonelo 26.06.2015.

    ... neka ovo kod policije ... i sve drugo oružje ... borbena vozila će policija održavati a oružje čuvati u operativnom stanju ... a kad narodu zatreba za ratovati jednostavno će to od "čuvara" uzeti, ako se "čuvari" bune dobiti će što im pripada ... kako u tzv. bih tako i kod nas i svugdje gdje vlast misli da je jača od naroda ... narod na kraju uvijek dobije bitke a političari na žalost ratove pa opet sve iznova ... strava ...

  • nikluk20 25.06.2015.

    spremaju se na rat sa muđahedinima koji će se kad tad vratiti iz sirije i okolice i onda početi raditi sranja u bih i kod nas....

Komentiraj...
Vidi sve komentare