To je to što me zanima!

Vlasti u Mexico Cityju zatvorit će najveće smetlište na svijetu

Obiteljima koje žive na deponiju Bordo Poniente i djecu prehranjuju kopanjem po smeću pokušat će pronaći poslove kako bi mogli prehranjivati svoje obitelji
Vidi originalni članak

Gradske vlasti Mexico Cityja objavile su kako će na mjestu najvećeg deponija u gradu od 21 milijun stanovnika izgraditi reciklažni centar, piše BBC. Na deponij Bordo Poniente svakog dana stizalo je oko 12.000 tona smeća. Trenutačno pregovaraju sa stotinama ljudi koji za život kopaju po smeću tražeći ostatke. Pokušat će im pronaći poslove na smetlištu kako bi mogli prehranjivati obitelji u kojima i najmlađa djeca pomažu roditeljima tražiti ostatke hrane i otpad od kojega žive.

Deponij Bordo Poniente otvoren je '80-ih godina te se na njega odvozio otpad nakon razornog potresa koji je grad pogodio 1985. godine. Gomile smeća na nekim mjestima duboke su i više od 17 metara, a procjenjuje se da je na Bordo Poniente tijekom godina dovezeno oko 70 milijuna tona otpada. Njegovo zatvaranje prvi je korak jednog od najzagađenijih gradova u svijetu da svoj sustav brige za otpad pretvori u jedan od najčišćih u Južnoj Americi. 

U videu pogledajte priču o obitelji koja živi na smetlištu Bordo Poniente.


Idi na 24sata

Komentari 3

  • smajli21 22.12.2011.

    kako je meni zao ovoga da imam love sad svim ljudima ovako teske situacije bi pruzo posten dom ko da je to toliko skupo izgradit im dvosobnu kucu sa postenim uvijetima za zivot -.- prezalosno!

  • objektiva40 21.12.2011.

    ovo me podsječa na hrvatsku stvarnost...jedino što će nam i ostat je kopanje po smeću

Komentiraj...
Vidi sve komentare