To je to što me zanima!

Vođa je pobjegao? Iz Libije su poletjela tri Gadafijeva aviona

Nitko još nije potvrdio je li u jednom od zrakoplova i sam Gadafi. Tri zrakoplova su poletjela iz vojne baze u Tripoliju, a putuju za Beč, Anetu te egipatski Kairo
Vidi originalni članak

Tri privatna zrakoplova libijskog vođe Moamere Gadafija uzletjela su s piste u vojnoj bazi u Tripoliju. Zrakoplovi lete u tri različita pravca. Novinar Karl Stango-Navarra, koji prati zbivanja u Libiji, za Al Jazeeru je izjavio kako jedan avion leti za Beč, drugi za Atenu, a treći putuje u Kairo. Nitko još nije potvrdio da li je u zrakoplovu i sam Gadafi. 

Brojne druge svjetske agencije javljaju kako je jedan od tih aviona u grčkom zračnom prostoru, a grčki ministar obrane ističe kako ne znaju tko je u zrakoplovu. Izvor iz grčkih zračnih snaga kaže kako se radi o avionu Libyan airlinesa, Falcon 900, koji prevozi političare, visoko pozicionirane dužnosnike i ostale važne uglednike. AP javlja kako je u Kairo privatnim avionom sletio visoko pozicionirani član libijske vlade, koji kaže kako ima poruku od Gadafija.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • biberrr 09.03.2011.

    Pukovnik Gaddafi ne bježi,on će rasturiti pobunjenike,a i Amerikance ako se odluče na vojnu intervenciju.

  • protuha 09.03.2011.

    Sad Ameri budu tražili godinu dana i onda uhvatili dvojnika, e tako je to ...

  • Gatsby 09.03.2011.

    Vođa je pobjegao još prekjučer. Našli su i odgovarajućeg dvojnika, bliskog rođaka koji će se povremeno pokazivati dok se negdje ne smjesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare