To je to što me zanima!

Vođa mljekara Mladen Šolčić u Bjelovaru osuđen zbog otmice

Ljiljana Ćunović potpisala je s obitelji Šolčić ugovor za projektiranje farme. No, do realizacije nikada nije došlo, a M. Šolčić je završio u blokadi. Tvrdio je da je žrtva
Vidi originalni članak

Mladen Šolčić, potpredsjednik hrvatskog Saveza proizvođača mlijeka, 7. rujna 2011. godine nepravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno zbog otmice. Općinski sud u Bjelovaru ga je proglasio krivim jer je 22. ožujka 2010. godine oko 11 sati oteo Ljiljanu Ćunović u Ulici Matice hrvatske u Bjelovaru. 

Prišao joj je s leđa, stoji u presudi, na mjestu gdje je ona parkirala svoj osobni automobil. Uzeo joj je mobitel i ključeve vozila te joj zaprijetio smrću. Potom ju je ugurao na zadnje sjedište njezinog automobila, tražeći da vrati novac koji je podigla s računa OPG njegove supruge, te da potpiše izjavu o povratu zadužnice. Nakon što je Ćunović pristala na njegove zahtjeve, potpisala je izjavu kod javnog bilježnika i potom vratila novac na žiroračun OPG. Potom ju je Šolčić pustio. Šolčić je na sudu poricao krivnju tvrdeći kako je njegova obitelj žrtva prijevare Ljiljane Ćunović. 

Ćunović, koja je vlasnica dvije tvrtke, sklopila je ugovor s nositeljicom OPG Ljiljanom Šolčić da će projektirati farmu muznih krava u Patkovcu i istu 'napuniti' steonim junicama. Do realizacije ugovora nije nikada došlo, ali je zato vlasnica tvrtke Tehnologija unapređivanja stočne hrane taj posao prenijela na svoju drugu tvrtku Miholjanske mljekare, te Šolčićevima ispostavila fakturu na 188.831 kunu. Iako niti jedna od tvrtki u vlasništvu Ljiljane Ćunović nije ispunila obveze iz ugovora ona je temeljem fakture OPG Šolčića 'bacila' u blokadu. 

Vidjevši da od realizacije posla nema ništa, Šolčićevi su sklopili ugovor s drugom tvrtkom te su naposljetku izgradili modernu farmu. Na bjelovarskom Općinskom sudu je u tijeku suđenje Ljiljani Ćunović koju Općinsko državno odvjetništvo tereti za prijevaru Šolčićevih.

Idi na 24sata

Komentari 165

  • filister 26.02.2012.

    Ma on njima smeta, jer govori istinu i udara u samu bit problema, a to su korporacije koje ostvaruju mega dobiti, a seljaci ima da otegnu muda da bi zaradili za pristojan život! Sve je to nažalost odraz "demokratizacije", koja je kod nas počela živjeti u punom smislu! Nažalost sever iz sindikata koji bi se trebao pridružiti prosvjedima, kao i svi ostali, nema muda, a za par dana kad pdv ode na 25 %, onda ce sr*ti! Sve je to jedna najobičnija prijevara protiv malog čovjeka, koji se ne zna udružiti i izboriti za sebe! Šolčiću, nedaj se, većina nas je uz tebe!

  • EYES 26.02.2012.

    Kad bi tako lako bilo baviti se poljoprivredom i kad bi zarada bila takva kao što misle neki ljudi iz grada smatram da bi pojedini gradovi ostali pusti kao Černobil jer bi sva gospoda otišla na selo hraniti i muzti krave , te uživati u poticajima.....Samo što ste se malo prešli gradska gospodo, lako je ovdje pljuckati po seljaku .....

  • Nuklearac 26.02.2012.

    Ahhh LOPOV piše protiv LOPOVA !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare