To je to što me zanima!

Vođa Muslimanskog bratstva osuđen zbog ubojstava 2013.

Muhamed Badi i njegovi suoptuženici proglašeni su krivima za sudjelovanje u sukobima u kojima je ubijena 31 osoba u Suezu između 14. i 16. kolovoza 2013.
Vidi originalni članak

Vojni sud osudio je u utorak vođu Muslimanskog bratstva na deset godina zatvora, a desetke islamista na doživotni zatvor zbog umiješanosti u krvave sukobe 2013., rekli su čelnici. Muhamed Badi i njegovi suoptuženici proglašeni su krivima za sudjelovanje u sukobima u kojima je ubijena 31 osoba u Suezu između 14. i 16. kolovoza 2013.

Sukobi su izbili nedugo pošto je kairska policija rastjerala dva skupa islamista koji su prosvjedovali protiv svrgavanja predsjednika Muhameda Mursija, također člana tog bratstva, mjesec dana ranije. U rastjerivanju prosvjeda poginulo je 700 ljudi.

Muhamed Badi i suoptuženici su optuženi za vandalizam, poticanje na nasilje, ubojstvo, napad na vojnike i paljenje oklopnih vozila te dviju koptskih crkava u Suezu.

Badija, protiv kojega se, kao i protiv Mursija, vodi nekoliko sudskih postupaka, osuđen je na smrtnu kaznu u jednom drugom predmetu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare