To je to što me zanima!

Vođa Sinn Feina Gerry Adams uhićen zbog ubojstva iz 1972.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jean McConville, udovicu i majku desetoro djece ubili su pripadnici IRA-e jer su smatrali da je britanska špijunka. Sinn Fein je funkcionirala kao političko krilo IRA-e
Vidi originalni članak

Gerry Adams (64) vođa irske stranke Sinn Fein , koja je funkcionirala kao političko krilo IRA -e, uhićen je u srijedu u Sjevernoj Irskoj zbog povezanosti s ubojstvom iz 1972. godine . Tada je iz svog stana u zapadnom dijelu Belfasta oteta i brutalno smaknuta 37-godišnja Jean McConville, udovica i majka desetoro djece. Noć je proveo u pritvoru, a policija ga u četvrtak nastaviti ispitivati, javlja BBC.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ubili su je pripadnici IRA-e jer su smatrali da je britanska špijunka. Njeno tijelo su pokopali u tajnosti pa je ono otkriveno tek 2003. godine. Sinn Fein priopćio je nakon uhićenja vođe da je "Garry Adams prošlog mjeseca poručio da je spreman razgovarati s policijom o ubojstvu Jean McConville te da se taj razgovor odvijao u srijedu navečer".

Adams je pak u priopćenju napisao kako odbacuje "ove dobro izreklamirane i zlobne optužbe". Rekao je i kako ga zabrinjava odabrani trenutak uhićenja, odnosno usred izborne kampanje.

Zbog ubojstva udovice, prošlog mjeseca uhićen je i jedan od vodećih ljudi IRA-e Ivor Bell (77).

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Mustafa Aga 01.05.2014.

    Ja sam misleo da su Irci zavrsili sa IRAm...Ovo meni lici na politicku manipulaciju hapsiti gospodina Adamsa usred izborne kampanje...

  • MAX 2010 01.05.2014.

    kad-tad !Bolje ikad nago nikad...........

  • Lina39 01.05.2014.

    U redu je da se sudi onome tko je ubio nevinu osobu ali su to mogli i puno prije a ne čekati 70 godina i početi sa istragom baš pred izbore ! Nepošteno da se smrt nevine žene koristi u predizborne svrhe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare