To je to što me zanima!

Operirali su ga dva puta: Bitka za život mons. Ante Jozića...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
I dalje je u teškom stanju. Vjerojatno će trebati još operacija. Na žalost, ne isključujemo mogućnost brojnih komplikacija koje mogu nastati u idućih sat vremena, ali i za desetak dana, kaže dr. Nenad Karanović
Vidi originalni članak

Stanje pacijenta je za sada zadovoljavajuće, no i dalje je u teškom stanju, životno ugrožen. I dalje na strojnoj ventilaciji. Dva puta je operiran, a vjerojatno će biti potrebno još operativnih zahvata. Dakle, za sada je njegovo stanje stabilno, no na žalost ne isključujemo mogućnost brojnih komplikacija koje mogu nastati u idućih sat vremena, ali i za desetak dana, kazao nam je dr. Nenad Karanović, predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje u KBC-u Split.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PRIJATELJI SU SHRVANI 'Tiho je živio punim plućima, a najviše je volio sjesti za volan'

U pitanju je borba za život mons. Ante Jozića koji je teško nastradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju nešto iza 18 sati u tunelu Sv. Ilija kroz Biokovo. Od tada se nalazi na JIL-u splitske bolnice s teškim ozljedama prsnog koša, abdomena, ruku i nogu.

MOTOR BMW-A ODLETIO 40 METARA! Vozač (24) BMW-a preminuo, a mons. Jozića su hitno operirali

Do frontalnog sudara je došlo kada je BMW kojim je upravljao Tihomir Lončar (25) iz Glavine Donje proklizao na skliskom kolniku te prešao u suprotni trak. Iz drugog smjera je dolazio Citroen kojim je upravljao svećenik te je došlo do strašnog udarca. Nesretni mladić je preminuo nedugo nakon nesreće, dok je mons. Jozić prebačen u splitsku bolnicu.

Papa Franjo ga je 2. veljače imenovao naslovnim nadbiskupom Cisse i apostolskim nuncijem Obale Bjelokosti, a ređenje se trebalo održati 1. svibnja u konkatedrali Sv. Petra u Splitu.

Splitsko-makarska nadbiskupija: Zdravstveno stanje monsinjora Jozića zadovoljavajuće

"Do sada su izvršena dva kirurška zahvata kojima su zaustavljena unutarnja krvarenja te sanirana oštećenja unutarnjih organa. Poslije ovih zahvata Jozićevo stanje je stabilno i zadovoljavajuće. Kad se dodatno pacijent stabilizira, radit će se i zahvati na sanaciji lomova kostiju noge," navodi se u priopćenju Splitsko-makarske nadbiskupije.

Splitsko-makarska nadbiskupija izražava veliku zahvalnost ravnatelju, liječnicima i čitavom medicinskom osoblju KBC-a Split koji su svojom izvrsnošću i profesionalnošću poboljšali Jozićevo stanje. Također zahvaljuje svima koji su, bilo obitelji, bilo Nadbiskupiji, uputili poruke pažnje i brižnosti te molitve za njegov oporavak.

"Upućujemo najiskreniju molbu svima koji su zainteresirani za stanje monsinjora Jozića da nipošto ne vrše pritisak, s bilo koje strane, na medicinsko osoblje KBC-a Split tražeći informacije o stanju pacijenta. Mnogobrojni pozivi liječnike i medicinsko osoblje ometaju u vršenju njihove prvotne dužnosti za brigu i dobro pacijenata," stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • najiram 10 10.04.2019.

    gdje su sdpenjare da udare po monsinjoru...eto da čovik ni imal auto nebi nastradal...obaveno svim krščanskim dužnosnicima oduzeti aute vidite da smetaju na cesti...pa zbog njih ginu oni koji žive život punim plućima i jurcaju okolo jurilicama ...a ti dužnosnici katolićke crve samo im smetaju...

  • kinezojapanac 09.04.2019.

    Proklizao? Uletio u tunel 150 i onda pipnuo kočnicu, auto tehnički neispravno normalno da je zablokirao jedan kotač prije od drugih i ode u PM.

  • Dalmacija95 09.04.2019.

    U molitvi🙏🙏

Komentiraj...
Vidi sve komentare