To je to što me zanima!

Šefu u Ladu kazna zatvora: 'Peglao' je službene kartice

Ratko Poznić priznao je na sudu da je službenom karticom plaćao privatne troškove i potom krivotvorio račune kako bi prikrio zloporabu položaja i ovlasti
Vidi originalni članak

Voditelj kazališne i scenske tehnike i proizvodnje u "Ladu", ansamblu narodnih plesova i pjesama, Ratko Poznić priznao je na sudu da je službenom karticom plaćao privatne troškove i potom krivotvorio račune kako bi prikrio zloporabu položaja i ovlasti. Sutkinja Tanja Pavelin Borzić nepravomoćno ga je osudila na djelomičnu uvjetnu kaznu u trajanju od 14 mjeseci zatvora. Sedam mjeseci mora u zatvor, a drugih sedam mjeseci neće morati ako u četiri godine ne ponovi kazneno djelo i ako u dvije godine "Ladu" vrati 65.000 kuna za koliko ga je oštetio.

- U ansamblu "Lado" postojale su velike nepravilnosti. Poslovanje je bilo suprotno zakonu i svim propisima. Nije bilo kontrole trošenje na svim razinama poslovanja. Bivša ravnateljica i šefica računovodstva ovjeravale su isplate neispravnih računa što se otkrilo tek kada nova ravnateljica nije htjela potpisati troškove bez originalnih računa - kazala je sutkinja obrazlažući presudu. Dodala je kako je Poznić priznao da je u razdoblju od 20. prosinca 2006. do 10. listopada 2011. službenom kreditnom karticom plaćao robu za osobne potrebe.

- Utvrđeni su računi za 47.141 kunu. Niti vještak nije mogao utvrditi pravi iznos pa je ostatak iznosa utvrđen na temelju vaših iskaza - kazala je sutkinja Pavelin Borzić Pozniću. Sutkinja je nepravomoćno oslobodila drugookrivljenu Sanjicu Kučko, službenicu u računovodstvu ansambla, optužbe da je znajući da Poznić službenom karticom kupuje sebi robu od njega zatražila da i njoj kupuje robu, a ona je za uzvrat u zbirne račune upisivala neistinite podatke o vrsti kupljene robe.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • njuska70 21.03.2017.

    Ma ljudi samo kradite sve sto stignete jer kod nas jedino lopovluk cvjeta i nije kaznjivo ali sto vece cifre

  • ivan.biljan68 21.03.2017.

    Kakva je ovo"nova"vrsta kažnjavanja?? i "Kučku i kučiće"iza"roštilja"

  • budalajlama 21.03.2017.

    Strašno, ovo ne smije proći bez 40 godina na Golom otoku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare