To je to što me zanima!

Vodostaji Korane i Kupe i dalje u laganom porastu u Karlovcu

Vodostaji Korane i Kupe su u laganom porastu; u 18 sati iznosili su po 844 centimetra pa je u Karlovcu na snazi izvanredno stanje obrane od poplava, što se proglašava kad vodostaj Kupe prijeđe 830, a Korane 780 centimetara.
Vidi originalni članak

Unatoč prestanku oborina, vodostaji Korane i Kupe su u laganom porastu; u 18 sati iznosili su po 844 centimetra pa je u Karlovcu na snazi izvanredno stanje obrane od poplava, što se proglašava kad vodostaj Kupe prijeđe 830, a Korane 780 centimetara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U obrani od poplava su organizirani vatrogasci, vojska, volonteri i druge snage.

Slatkovodni akvarij "Aquatika" je zaštićen zečjim nasipima i ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš je rekla Hini da ne očekuje veće probleme.

PREDIVNA GESTA FOTO U sigurnim rukama: Mladi karlovački vatrogasac iz vode izvukao srnu, nosio je u naručju

"Imamo dežurne u objektu i nemamo materijalne štete. Smatramo da ribe nisu ugrožene", navela je i dodala da je akvarij do daljnjeg zatvoren za posjete.

Zoran Pavlović iz Hrvatskih voda je rekao Hini za povratka iz Ogulina da je stanje u tom gradu stabilno, da je Dobra u Đulinom ponoru i ne očekuje se da se izlije.

KATASTROFALNI PRIZORI Korana progutala stadion NK Karlovca. Pretvorio se u bazen

"Vodostaji u Karlovcu su pri vrhu i može se mijenjati još koji centimetar više ili niže. Ako ne bude oborina, situacija će biti stabilna", procijenio je Pavlović.

Gradonačelnik Damir Mandić je za Hinu rekao da se vremenske prognoze mijenjaju i tijekom dana i da u Ogulinu pada kiša koja bi Dobrom došla do Kupe, pa ne očekuje pad vodostaja u idućih dan ili dva.

ALARMANTNO STANJE VIDEO Vatrogasci objavili video s terena u Karlovcu: Vozilima se pokušavaju probiti kroz vodu

Rekao je da je najgore u nebranjenom dijelu uz Kupu "gdje nisu dovršeni nasipi za obranu od poplava i da je angažirano 200 lokalnih ljudi, državna intervencijska postrojba iz Rijeke, deset pumpi s timovima za upravljanje, vatrogasci iz Zagreba, odnosno županija koje nisu pogođeni poplavama."

MINISTAR U OBILASKU POPLAVLJENIH PODRUČJA Banožić: Za obranu od poplava u Karlovcu angažirat ćemo još 50 pripadnika Hrvatske vojske

"Najveći dio njih vodi brigu o zaobalnim vodama", rekao je gradonačelnik i dodao da je voda ušla u dvadesetak kuća.

OVDJE PRATITE SITUACIJU S POPLAVAMA U HRVATSKOJ IZ MINUTE U MINUTU

OGROMNA ŠTETA FOTO Ovako danas izgleda Karlovac, sve je pod vodom

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare