To je to što me zanima!

Vojni orkestar za predsjednicu greškom odsvirao krivu himnu

Švicarska predsjednica Doris Leuthard posjetila je Norvešku. Dočekali su ju svečano ispred kraljevske palače. Vojni orkestar je greškom odsvirao krivu himnu
Vidi originalni članak

Švicarska predsjednica Doris Leuthard u četvrtak je posjetila Norvešku. Priredili su joj svečani doček ispred kraljevske palače u Oslu tijekom kojeg je vojni orkestar trebao odsvirati himnu Švicarske Konfederacije. No orkestar je odsvirao nepoznatu melodiju, piše Blick. Predsjednica se malo iznenadila, no pristojno je odslušala što je orkestar svirao. 

Pjesma je zvučala kao himna, no zapravo nitko ne zna što su svirali. Iz orkestra su kasnije rekli kako su note izvukli iz arhive te kako ne mogu potvrditi što su svirali. Predsjednica je rekla kako je primijetila da to nije Švicarski psalam no rekla je kako od toga ne treba raditi skandal. Kako piše Spiegel Käthi Borchgrevink-Lüthi, Švicarka koja živi u Norveškoj, rekla je kako je riječ o skladbi 'O mein Heimatland' (Moja domovina) Gottfrieda Kellera i Wilhelma Baumgartnera koja je 1961. godine bila na listi mogućih švicarskih nacionalih himni.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare