To je to što me zanima!

Vojni stručnjak tvrdi: Rusi nisu uspjeli, imaju velike gubitke

Od većih je gradova zauzet samo Herson, borbe za Mariupolj još traju. Ostali se gradovi još uvijek drže, naročito Kijev, kazao je u Dnevniku HTV-a vojni analitičar Robert Barić
Vidi originalni članak

 Tijek rata u Ukrajini u Dnevniku HTV-a analizirao je vojni stručnjak Robert Barić. 

- Ako pogledamo kartu, jasno je da ruska operacija nije uspjela. Pretpostavlja se da je njezin cilj okupacija istočne Ukrajine - do rijeke Dnjepar. To definitivno nije ostvareno. Od većih je gradova zauzet samo Herson, borbe za Mariupolj još traju. Ostali se gradovi još uvijek drže, naročito Kijev, kazao je u Dnevniku HTV-a vojni analitičar Robert Barić.

'RANJENO JE 3825 VOJNIKA' Ruska vojska je priznala 1351 poginulog vojnika u Ukrajini

Dodao je kako je ruska strana doživjela velike gubitke. Prema Pentagonu koji je dosad davao najrealnije procjene - od 7 do 15 tisuća vojnika. Pentagon navodi i da ukupni gubici (ubijeni, ranjeni i zarobljeni) iznose od trideset do četrdeset tisuća vojnika što je više od četvrtine snaga s kojima su Rusi krenuli na Ukrajinu, kazao je Barić. 

Komentirajući današnju izjavu ruskog ministarstva obrane da će se koncentrirati na regiju Donbasa kazao je kako je "Rusija drastično srezala svoj strateški cilj".

BRITANCI TVRDE: 'Ukrajinci napreduju istočno od Kijeva. Ruska je vojska zastala'

- To više nije obaranje vlasti i Volodimira Zelenskog. Cilj je u potpunosti ovladati Luhanskom i Donjeckom i zadržati kopneni koridor prema Krimu - pri čemu bi Rusi zadržali Herson, Melitopolj, smatra Barić.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 71

  • MarkoMarkic17 26.03.2022.

    Nikad u povijesti niti jedan agresor nije dobio rat, pa tako neće ni Rusi. Prisjetimo se samo koliko su Amerikanci izgubili ljudstva i tehnike u Vijetnamu Kambodži te u Iraku, Libiji a rat nisu dobili tamo su ljudske žrtve brojili u milijunima, i sad nam ti prokleti Amerikanci sole pamet i dirigiraju svjetskim poretkom, ali neće dugo Kina ih šije u svemu.

  • paki789 25.03.2022.

    Sve strucnjaci ginu i jedni i drugi ukrainci vise uzmite cinjenicu da ih podrzava ceo nato sto logistikom sto satelitima oruzijem plus vojskom koja je preobucena u ukrainsku itd.Ne znam sto rusi im neiskljuce grejanje plin i sprze struju ali ocigledno da ima dosta ruskih civila tamo i nece da zrtvuju svoj narod..

  • IskrenDoBola 25.03.2022.

    Indijski podaci o poginulima Rusija 9300 poginulih vojnika --Ukrajina 18744 poginulih vojnika :::Ranjeni Rusija 24082 ----Ukrajina 67933 .... ☮️😢☮️

Komentiraj...
Vidi sve komentare