To je to što me zanima!

Vojnikinje Sj. Koreje marširaju, Venezuela gori, Putin tuguje...

Reuters je objavio izbor svojih najboljih fotografija u 2017. Jedna od najupečatljivijih prikazuje sjevernokorejske vojnikinje kako spremno marširaju na vojnoj paradi...
Vidi originalni članak

Za Reutersove fotografije godine nedavno su odabrane one najbolje koje predstavljaju ne samo vrsnost fotografskog zanata, već i fotografije koje ostaju kao svjedoci vremena u kojem živimo. Donosimo vam izbor nekoliko najzanimljivijih u 2017. godini.

Sjevernokorejske vojnikinje marširaju na paradi u Pyongyangu posvećenoj 105. godišnjici rođenja diktatora Kim Il-sunga koji je 1948. uspostavio totalitarni režim koji je i danas aktualan. 

Švedski model Elsa Hosk pozira na crvenom tepihu prilikom prikazivanja filma Opčinjen, Sofije Coppole na 70. Filmskom festivalu u Cannesu. 

Muškarac u glavnom gradu Venezuele Caracasu diže nacionalnu zastavu tijekom nasilnih prosvjeda protiv predsjednika Nicolasa Madura u lipnju.

Spomenik Yuri Gagarina, sovjetskog astronauta i vojnog pilota, prvog čovjeka koji je ikad letio u svemir koji kao da se suprotstavlja pari i dimu iz velikih postrojenja za grijanje u Moskvi, gdje je tog dana (19. siječnja) bilo -17 stupnjeva. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin na nacionalnom prazniku posvećenom svima koji su služili u Ruskoj vojsci. Fotografiran je kraj grobnice Neznanog junaka u Moskvi. 

Trener Manchester Uniteda, Jose Mourinho, zajedno sa članovima trenerskog tima slavi pobjedu nad Ajax Amsterdamom u finalu UEFA Lige prvaka. 

Američki predsjednika Donald Trump pozdravlja 11-godišnjeg Frank Giaccia. Dječak je poslao pismo Trumpu i ponudio se mu pokosi travnjak ispred Bijele kuće. Predsjednik ga je pozvao da radi jedan dan zajedno s cijelim timom. 

Kenijski oporbeni političar Caleb Amsi Luyai brani se od suzavca koji je policija bacila tijekom velikih prosvjeda na ulicama Nairobija u listopadu. 

Ukrajinski tenkovi prolaze kroz grad Avdiivka nakon što su, u veljači, izbili novi sukobi vladine vojske i proruskih pobunjenika na istoku zemlje. 

Uplakani muškarac nosi svoju kći kroz ruševine iračkog Mosula. Otac je snimljen u ožujku dok je bježao od ISIL-ovih džihadista na teritorij pod kontrolom Iračke vojske. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 28.11.2017.

    svašta je bilo i u ovoj godini

  • ninorasic 28.11.2017.

    Ovaj mali lose kosi... Gle koliko mu ostaje

  • ivo-špalj 28.11.2017.

    korajanka u ešalonu lijevo, 3 il 4 po redu nije dosta visoko digla nogu - treba li biti bačena psima za objed? tako "demokracija" tamo rješava neistomišljenike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare