To je to što me zanima!

Vojniku koji je Wikileaksu dao dokumente sudit će u prosincu

Muškarac iz SAD-a jedini je osumnjičeni za prosljeđivanje povjerljivih dokumenata WikiLeaksu. Prijeti mu doživotna kazna zatvora zbog pomaganja neprijatelju
Vidi originalni članak

Bradleyju Manningu, američkom vojniku kojeg sumnjiče da je povjerljive vojne dokumente SAD-a prosljeđivao WikiLeaksu, suđenje počinje sljedećeg mjeseca, izvijestio je Pentagon. Manning će se prvi put pojaviti na sudu 16. prosinca u Fort Meadeu kraj Washingtona, javlja AFP. Muškarac je već godinu i pol dana u zatvoru, a prijeti mu doživotna kazna zatvora ukoliko ga osude. 

Manning je navodno predao tisuće povjerljivih dokumenata WikiLeaksu, koji je kasnije sve objavio na internetu. Terete ga za pomaganje neprijatelju, zločin za kojeg se u SAD-u podrazumijeva doživotna kazna zatvora. Uhitili su ga u srpnju prošle godine, a on je jedini osumnjičeni za davanje povjerljivih američkih dokumenata WikiLeaksu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • spirit lamp 22.11.2011.

    Hm, a kako se u nas primjerice gleda na Mesicevo tajno davanje dokumenata Haagu? Ovdje ga mnogi smatraju izdajnikom zbog manje opasnih prosljedjivanja dokumenata.

  • Pseudonim_1 22.11.2011.

    Čovjek je dao istinu na vidjelo, i potom mu se sudi doživotna kazna kao izdaja (priklon neprijatelju), užas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare