To je to što me zanima!

Vojnim helikopterom na Božić prevezen 500. pacijent u 2014.

Helikopterom Mi-8 MTV hitnim medicinskim letom zbrinut je pacijent s helidroma Blato na Korčuli. Nadmašili su prošlogodišnji broj od 486 prevezenih pacijenata
Vidi originalni članak

Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva jučer je prevezen 500. pacijent u ovoj godini, izvijestili su u petak iz MORH-a.

Helikopterom Mi-8 MTV hitnim medicinskim letom zbrinut je pacijent s helidroma Blato na Korčuli. Posada je istog dana još jednom poletjela prema Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odakle je u večernjim satima iz Orebića na Pelješcu prevezla pacijenta do KBC Split.

Letačke posade HRZ i PZO-a iz Divulja ovim letovima već su nadmašile prošlogodišnji broj od 486 prevezenih pacijenata, što je bio i najveći broj do sada zabilježenih medicinskih prevoženja vojnim helikopterima.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Security_Advisor 27.12.2014.

    Da li je pacijent dobio kakvu nagradu pošto je okrugli broj,a ujedno i rekorder!!A drugi par cipela je taj to prema EU normama MORH/HRZ ne bi smio raditi takve stvari.SAR/HEMS je u civilnom sektoru,a mi tu još uvelike tapkamo u mraku.Pitanje je samo dokle će EU trpjeti takvo stanje i progledavati nam kroz prste.

  • ZelenaHrvatska 26.12.2014.

    Mene samo zanima sta je sa onim polciskim helikopterima koji su u svakom smislu bolji i jeftiniji za ovakve akcije,di su oni i zasto nelete!?

  • marica-maca 26.12.2014.

    Za svaku pohvalu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare