To je to što me zanima!

'Vojska nije u pripravnosti jer nismo neposredno ugroženi'

Pripadnici Bojne za biološko kemijsko, angažirani su na provedbi tuširanja. Angažiran je 21 pripadnik s 2 sustava postaje za dekontaminaciju
Vidi originalni članak

Zamjenica ministra obrane Višnja Tafra u Saboru se osvrnula na različita tumačenja uloge vojske u izbjegličkoj krizi i na nagađanja o tome trebaju li se Oružane snage staviti u stanje pripravnosti. 

- Zakon o obrani definira kako se i na koji način se Oružane snage i u kojim situacijama uopće mogu staviti u stanje pripravnosti. To sigurno ova izvanredna situacija nije. Pripravnost Oružanih snaga ide samo u situaciji kada je riječ o neposrednoj ugroženosti i ratnom stanju i u toj situaciji Vlada RH može od predsjednice RH zatražiti vojsku stavi u stanje pripravnosti - pojasnila je da to ne znači da vojska nije angažirana kao pomoć civilnim institucijama. Iznijela je podatke koliko je vojnika angažirano na "mirnodopskoj" zadaći. 

- Na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje imamo 10 pripadnika Hrvatske kopnene vojske koji se nalaze s kamionom za potrebe rada Državne uprave za zaštitu i spašavanje, montirali smo i postavili šatore u Opatovcu. Dva naša medicinska tima provodila su zdravstveno zbrinjavanje izbjeglica i migranata u šatorskom naselju u Opatovcu dok su tri zdravstvena tima smještena u Vojarni 5. gardijske brigade u Vinkovcima. 

Pripadnici Bojne za biološko kemijsko, angažirani su na provedbi higijenskog tuširanja izbjeglica i migranata. Angažiran je 21 pripadnik s 2 sustava postaje za dekontaminaciju, jednom cisternom za vodu i 5 motornih vozila. Jednako tako naši pripadnici po pojedinim postrojbama ne nalaze se u stanju pripravnosti nego u stanju spremnosti da bi bili na raspolaganju civilnim institucijama. 

U našim objektima je smješteno 319 pripadnika policijskih službenika MUP-a u 5. gardijskoj brigadi i u Đakovu je smješteno 100 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova koji rade upravo na tome - izvijestila je zastupnike zamjenica ministra obrane.

Idi na 24sata

Komentari 128

  • jo2hn8ny 24.09.2015.

    Bolje da ste rješili slučaj "Vojni restoran Croatia", nego što meljete gluposti.

  • daljinac 24.09.2015.

    A da vesnica pere leđa muškovima pod tušem !

  • red knight 24.09.2015.

    zna li ova o čemu priča? nismo neposredno ugroženi? jesmo od nje i njenih nesposobnih retardiranih pretpostavljenih ministara,tajnika, zamjenika i inih drugih wind fuckera.kada je ona stekla vojnu izobrazbu te kako bi znala o korištenju vojske i kada?čitajući ili recitirajući ono što su joj spremili. čast onima koji se ne blamiraju.da,treba vojsku postaviti na granicu ako treba i sa naoružanjem, materijalno-tehničkim sredstvima sredstvima čak i sa borbenom tehnikom. treba policijske snage odmoriti,pomoći lokalnoj zajednici u zbrinjavanju izbjeglica,čuvati vanjske granice RH,a ne prdoklačiti o nečemu što je drugima vidljivo sa marsa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare