To je to što me zanima!

Vojska priprema evakuaciju pobunjenika iz razorenog Alepa

Evakuacija pobunjenika izvest će se s 20 autobusa i 10 ambulantnih kola koji će prolaziti posebnim koridorom u pravcu Idleba, na sjeverozapadu Sirije
Vidi originalni članak

Sirijski i ruski vojnici pripremali su u četvrtak evakuaciju prema Idlebu zadnjih pobunjenika iz Alepa sklonjenih na istoku grada kao i njihove obitelji, priopćila je ruska vojska.

"Evakuacija pobunjenika izvest će se s 20 autobusa i 10 ambulantnih kola koji će prolaziti posebnim koridorom u pravcu Idleba", na sjeverozapadu Sirije, po ruskoj vojsci koja naglašava da djeluje "po naredbi predsjednika Vladimira Putina".

"Sirijske vlasti jamče sigurnost svih boraca koji su odlučili napustiti istočne četvrti Alepa", nastavlja se.

Nešto ranije visoki dužnosnik sirijske vojske najavio je novi sporazum o evakuaciji pobunjenika iz Alepa. U tijeku su i pripreme za evakuaciju ranjenih i civila kroz južni dio grada, kazao je visoki dužnosnik pobunjenika. Damask, međutim, evakuaciju civila nije potvrdio.

Slična inicijativa oko evakuacije nije uspjela u srijedu, usprkos sporazumu zaključenom pod palicom Rusije, režimskog saveznika, i Turske, bliske pobunjenicima, prije nego je Alep zahvatio novi val nasilja.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nekiTip_3 15.12.2016.

    uzet dnk uzorke.

  • __BarCode__ 15.12.2016.

    Eto muslimani žele okupirat Europu... a EU i NATO želi okupirat istok... jel je u tijeku zamjena civilizacija.. hahahaha

  • milanmili 15.12.2016.

    Eo nama tih pobunjenika (isilovaca) u europu, jer oni sada silom moraju napustit siriju i trazit u sigurnim zemljama azil. Hvala ti ameriko!

Komentiraj...
Vidi sve komentare