To je to što me zanima!

Von der Leyen osudila novi mađarski zakon: 'Svatko je slobodan biti ono što jest'

Mađarski parlament je izglasao amandmane na zakone kojima se maloljetnicima zabranjuje “prikazivanje i promicanje rodnog identiteta različitog od spola po rođenju, promjene spola i homoseksualnosti”
Vidi originalni članak

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen snažno je osudila mađarski zakon za koji kaže da diskriminira ljude na osnovu seksualne orijentacije:

- Ovaj mađarski zakon je sramota. Dala sam upute nadležnim povjerenicima da pošalju pismo kako bismo izrazili našu pravnu zabrinutost prije nego što zakon stupi na snagu.

Mađarski parlament je nedavno izglasao amandmane na više zakona kojima se zabranjuje “prikazivanje i promicanje rodnog identiteta različitog od spola po rođenju, promjene spola i homoseksualnosti” osobama mlađim od 18 godina.

DRUGI PROSVJED OVOG MJESECA Tisuće prosvjeduju u Mađarskoj protiv zabrane LGBT tema u školama: 'Užasno i nehumano'

Von der Leyen je istaknula da je ovaj zakon diskriminatoran:

- Ovaj zakon jasno diskriminira ljude na osnovu njihove seksualne orijentacije. On je protivan temeljnim vrijednostima Europske unije, ljudskog dostojanstva, jednakosti i poštivanja ljudskih prava. Nećemo raditi kompromise o tim načelima

Dodaje da vjeruje u Europsku uniju u kojoj je svatko slobodan biti ono što je jest i voljeti koga god želi.

- Vjerujem u Europu koja prihvaća raznolikost. Koristit ću sve ovlasti Komisije kako bih osigurala da se prava svih građana EU-a poštuju. Tko god oni bili i gdje god živjeli u Europskoj uniji.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • i.hun 27.06.2021.

    Svatko je slobodan biti ono što jeste ali ne nametati drugima svoje mišljenje kao jedino ispravno. Zašto manjine uvijek misle da većina nema nikakva prava osim slušati njih.

  • prokurator 24.06.2021.

    desničarski lideri su većinom gejevi, koji donose zakone protiv gejeva. teški kuršlusi u mozgovima. bolje rečeno - kurcšlusi.

  • ravno1 23.06.2021.

    Europska Unija je svaki dan sve veća smijurija. Zahvaljujući neodgovornim političarima, kao na primjer, Merkelica, onaj lik koji voli štipati Plenkovića po guzici, sadašnja Von der Lajen i svi oni koji im kimaju glavama. Treba se iz tog društva maknuti što prije. Čekamo Croexit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare