To je to što me zanima!

Von der Leyen: 'Rizik od širenja sukoba na Bliskom istoku raste'

Ursula Von der Leyen je rekla da je Europska unija spremna uvesti dodatne sankcije u slučaju da Iran opskrbi Rusiju s balističkim projektilima
Vidi originalni članak

Predsjednica Europske komisije upozorila je u utorak na opasnost širenja i daljnje eskalacija sukoba na Bliskom istoku s obzirom da Iran nastavlja poticati napetosti.

 “Imajmo na umu da je rizik od daljnje eskalacije stvaran, situacija na izraelskoj granici s Libanonom i dalje je eksplozivna”, rekla je von der Leyen u obraćanju zastupnicima Europskog parlamenta na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.

 “Iran,  pokrovitelj Hamasa, i dalje potiče regionalne napetosti, na primjer, svojom potporom hutističkim  teroristima u Jemenu, baš kao što znamo da nastavljaju poticati ruski rat protiv Ukrajine”, dodala je von der Leyen.

ZA NOVI MANDAT Europska pučka stranka: 'Ursula von der Leyen naš je kandidat za čelnicu Europske komisije'

 Istaknula je da je Europska unija spremna uvesti dodatne sankcije u slučaju da Iran opskrbi Rusiju s balističkim projektilima.

 “Bez održivog prekida vatre, rat u Gazi mogao bi se proširiti diljem regije”, rekla je predsjednica Komisija.

Nužno je oslobađanje talaca

Ukazala je nužnost oslobađanja svih talaca i pružanja humanitarne pomoći stanovništvu Gaze te ponovila da Izrael ima pravo na samoobranu pri čemu mora poštovati međunarodno humanitarno pravo.

'KOLIKO GOD TREBA' Von der Leyen: EU mora pojačati svoju obranu i pomoći Ukrajini

 “Naravno da se Izrael ima pravo boriti protiv Hamasa, ali pri tome treba osigurati sigurnost civila u skladu s međunarodnim pravom”, rekla je.

 Kazala je da je potrebna humanitarna stanka koja će dovesti do trajnog prekida vatre kako bi se stanovništvu Gaze dostavila humanitarna pomoć.

 “Situacija u Gazi dosegnula je prijelomnu točku. Djeca umiru od gladi, to ne smijemo dopustiti”, rekla je von der Leyen.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • KurtaKinte 12.03.2024.

    Sotona e zar nismo iz Yuge izasli zato da nam Beograd nezapovjeda da bi sada neka baba iz barunso pedo soto familije zapovjedala snama aaaaaa koja nebuloza

  • ogidibogi 12.03.2024.

    Bla, bla, bla, a dostava oružja Židovima se nastavlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare