To je to što me zanima!

Von der Leyen u svom trećem posjetu Ukrajini: 'Toliko toga se promijenilo...'

Razgovarat ću s predsjednikom i premijerom o tome kako nastaviti približavati naša gospodarstva i ljude dok Ukrajina napreduje prema pristupanju, kazala je čelnica Europske komisije
Vidi originalni članak

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen stigla je u četvrtak Kijev u svoj treći posjet glavnom gradu Ukrajine od ruske invazije.

- Toliko se toga promijenilo. Ukrajina je sada kandidat za (Europsku uniju) - napisala je von der Leyen na Twitteru.

SUDAR U KIJEVU VIDEO Snimke kruže Twitterom: Ovo je mjesto gdje se nepoznati vozač zabio u Zelenskog?

- Razgovarat ću s (ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem i premijerom Denisom Šmihalom) o tome kako nastaviti približavati naša gospodarstva i ljude dok Ukrajina napreduje prema pristupanju - navela je Von der Leyen.

Čelnica Europske komisije najavila je posjet Kijevu u utorak, u govoru u Europskom parlamentu u Strasbourgu u nazočnosti prve dame Ukrajine Olene Zelenske. Ukrajina je podnijela zahtjev za članstvo u EU nekoliko dana nakon početka ruske invazije i dobila je status kandidata za manje od četiri mjeseca.

Von der Leyen će sa Zelenskijem razgovarati o integraciji Ukrajine u jedinstveno tržište Europske unije. Tržište jamči slobodno kretanje roba, kapitala, usluga i ljudi.

JEDNOM KADA SUKOB ZAVRŠI Ukrajina predstavila prijedloge za poslijeratnu sigurnost

U utorak je von der Leyen također predložila uključivanje Ukrajine u zonu besplatnog roaminga EU-a za korisnike mobilnih uređaja, koja omogućuje pozive, tekstualne poruke i korištenje mobilnog interneta u inozemstvu bez dodatnih troškova.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare