To je to što me zanima!

Vozač je plakao i vikao nakon nesreće: Bože, što sam učinio

Osijek: Vozač (50) BMW-a imao je 0,8 promila alkohola. Na pješačkom je naletio na Inu (17) te na sestre Nikolinu (17) i Klaru (15). Nikolina je u bolnici u komi
Vidi originalni članak

Tri mlade djevojke ozlijeđene su u prometnoj nesreći u nedjelju oko ponoći na raskrižju Rokove i Gundulićeve ulice u Osijeku.

Na njih je, dok su prelazile pješački prijelaz, naletio vozač (50) iz Osijeka koji je, kako je poslije utvrđeno, bio pijan.

U naletu na djevojke vozač je okrznuo Inu (17), a sestre Nikolinu (17) i Klaru Amrein (15) udario je i srušio na tlo.

Obje su završile u bolnici. Klara je lakše ozlijeđena, a njezina sestra Nikolina vrlo je teško i nalazi se u induciranoj komi. Liječnici kažu kako je riječ o teškim ozljedama glave, nalik na one kakve ima Michael Schumacher, te da je veoma teško pretpostaviti hoće li djevojka ostati živa iako su je odmah nakon dolaska u bolnicu operirali.

Bile kod prijatelja pa se vraćale kući

- Djevojke su navečer otišle u grad, k prijatelju koji živi nedaleko od Vodovoda. Kad su krenule kući, odlučile su ići Rokovom ulicom na tramvaj. Pješačile su do stanice i krenule preko pješačkog prijelaza na Gundulićevoj ulici. Semafori više nisu radili. Naišao je neki automobil i one su stale na pješačkom, no vozač se zaustavio i pustio ih da prijeđu, ali kad su došle na drugi dio ceste, iz suprotnog smjera naišao je drugi automobil, koji ih, čini se, uopće nije vidio jer nije niti pokušao stati. Udario je u sve tri, a Nikolina je najlošije prošla. Za sve sam doznala kad su me nazvali iz policije i rekli mi da su mi kćeri u bolnici - kaže očajna mama Anica Amrein.

U bolnici je razgovarala s Klarom, koju su također zadržali na promatranju.

- Stalno me pita ‘Gdje je seka, gdje je seka?’. Nakon nesreće vidjela je da joj je teško ozlijeđena glava. Sve tri su jako potresene - kaže mama, kojoj se u bolnici na kirurgiji obratio brat vozača, koji je došao vidjeti kako su djevojke.

Kad je vidio da je naletio na djevojke, vozač počeo plakati 

- Rekao mi je da mu je brat jako uplašen i očajan. Kad je vidio da je naletio na cure, izašao je iz auta i počeo plakati nad djevojkama koje su ležale na cesti i vikati: ‘Bože, što sam to napravio’ - kaže mama.

Osječka policija potvrdila je da je vozač bio pijan te da je imao 0,8 promila. Također su rekli kako mu to nije prva prometna nesreća koju je skrivio pod utjecajem alkohola. Vozač se trenutačno nalazi u pritvoru.

Idi na 24sata

Komentari 390

  • maliju 23.01.2014.

    Muškarac je B.B. iz Višnjevca, vlasnik pivnice i do sada ga je brat bivši policajac izvlačio iz svega

  • 22.01.2014.

    delminiume, moram reagirati na jednu tvoju rečenicu: Moja djeca neće s 15 godina biti na ulici. Nikad ne reci nikad! Primjer moje kolegice: na vrata su joj pozvonila dva prijateljeva sina, kad je mali imao 16 godina. Nikad joj nije postalo jasno kako su se uspjeli popeti do III kata zgrade na Sjenjaku, koliko su bili mortus pijani. I jedva profrfljali da joj je sin u bolnici, pokupila ga hitna jer je skoro pao pod kotače auta na cesti. U bolnici je primio 4 boce infuzije. Ono što su joj tada policajci rekli zapamtila je za cio život: Odite u Tvrđu da vidite gdje su vam djeca i što rade. Vjeruj mi, djeca ti znaju izmigoljiti i kroz prozor, preveslati te kao zadnju budalu. Nekad mislim da se doista rode s diplomom. Moji su odrasli ljudi, nije bilo baš takvih sr...nja, ali sam godinama po njihovom pozivu vozila u novogodišnjoj noći po njih i prijatelje na hitnu, očni i sl. Nisu bili oni povrijeđeni, već prijatelji na šivanju i infuziji, a nisu se usudili nazvati roditelje. Pa su zvali mene. I onda su njihovi roditelji još bili ljuti na mene i moje dijete, koje je (s manjom dozom maligana, da se ne lažemo!) pravilno reagiralo. Rasplet kolegičine priče: mali je postao policajac! Sada radi u redovnoj policiji, vrlo je smiren ali i svjestan kakav je sam bio.

  • SenadDedić 22.01.2014.

    ajmo pričati o moralu ,, kriv je pijan je s 0,8 izazvao nesreču - tu dalje nema priče

Komentiraj...
Vidi sve komentare