To je to što me zanima!

Vozač koji je BMW-om na zebri ubio djevojčicu (6): ‘Kajem se, liječim se kod psihijatra‘

Na snimkama nadzornih kamera vještak je vidio da je curica pretrčavala kolnik, a vozač je u vrijeme naleta išao brzinom od 67,9 km/h, nije bilo tragova kočenja...
Vidi originalni članak

Zagorac David Kotarski (33) sjeo je na optuženičku klupu Općinskog suda u Novom Zagrebu jer je lanjskog svibnja vožnjom kroz zagrebačko naselje Blato na pješačkom prijelazu ugasio život šestogodišnje Grete M.

- Razumio sam optužbu. Kriv sam. Prije svega još bih jednom želio izraziti sućut obitelji. Teško mi je radi toga. I sam sam obolio te se od tada liječim kod psihijatra. Ne mogu se sjetiti kako je do nesreće došlo. Razmišljam stalno o svemu i kako nisam to mogao vidjeti. Kajem se - rekao je u svoju obranu David Kotarski dok su roditelji malene Grete jedva susprezali emocije.

S obzirom na to da je Rafael Krešić, odvjetnik okrivljenog u spis dostavio medicinsku dokumentaciju iz KB Sestre Milosrdnice i Sv. Ivana gdje je Kotarski liječen sud je naložio njegovo vještačenje kako bi se utvrdila raspravna sposobnost,.

Prema optužnici, Kotarski je 23. svibnja 2019. u 21.05 sati vozio BMW 3 krapinskih oznaka po Karlovačkoj cesti te je nakon što je prošao prometni znak opasnosti kojim je obilježen pješački prijelaz i olako smatrajući da neće ugroziti druge sudionike u prometu, prometu, približio se zebri brzinom većom od dopuštene. Prednjim dijelom auta naletio je na curicu koja je s ocem i sestrom blizankom po zebri prelazila kolnik. Djevojčica je odbačena na poklopac osam godina starog BMW-a a potom i 30-ak metra dalje. Zadobila je stravične ozljede cijelog tijela od kojih je preminula sat vremena kasnije. Tijek rasprave možete pročitati na Jutarnjem Listu.

Na snimkama nadzornih kamera vještak je vidio da je curica pretrčavala kolnik, a vozač je u vrijeme naleta išao brzinom od 67,9 km/h no s obzirom na to da nema tragova kočenja, brzina BMW-a prije nesreće je nepoznata. Prema vještaku, kad je curica počela pretrčavati zebru od auta je bila udaljena 45,1 m i vozač ju je mogao vidjeti zbog dobre osvijetljenosti kolnika i prikočiti jer mu je bio potreban zaustavni put od 36,7 metara. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Popy_1 10.07.2020.

    Boze sacuvaj...tesko svima

  • lauraxc 10.07.2020.

    istu odgovornost snosi i otac djevojčice. Nije samo vozač kriv.

  • salkomalo 10.07.2020.

    Kaje se on što su ga uhvatili. usput kakav to roditelj dopušta djetetu od 6 godina da samo pretrčava cestu???

Komentiraj...
Vidi sve komentare